Hier is de situatie. Ik ben op het net geplaatst terwijl mijn partner is bij service. Hoe zou ik genoegen en hoe Agir vergeleken met terugkeren ?

Tactische redactie moet goed aan het begin van een punt worden geplaatst padel. We concentreren ons vaak op het spel van de actieve persoon, degene die de bal aanraakt, maar hoe zit het met het passieve spel van de speler aan het net tijdens de servicegame van ons team?

Om het voorbeeld voor iedereen duidelijk te maken, zijn wij tijdens een servicegame van onze partner de juiste speler aan het net.

Eerste punt

De server begint aan de rechterkant en moet aan de linkerkant op het net aansluiten. Mijn startpositie zal iets in het midden zijn om een ​​zo groot mogelijk deel van de baan te bestrijken. Omdat het spel op mijn diagonaal begint, moet ik na de opslag op een redelijke afstand van het net blijven om de ballen in het midden, de basisballen van de diagonaal en toegang tot de hoge ballen te krijgen. Dit geldt voor alle diensten die naar het zijraam zouden gaan. Als je partner je vertelt dat hij in het midden zal serveren, aarzel dan niet om je rechterkant iets meer te bedekken, terwijl je in je basispositie aan het net blijft.

Tweede punt

We spelen nu in een “basispositie” en niet in Australische stijl. Als mijn partner mij vanuit mijn basispositie aan het net zegt dat ik naar het zijraam moet serveren, zal ik, voordat ik terugkeer, moeten nadenken over het afdekken van mijn diagonaal door dichter bij het net te komen. Als hij zegt dat ik naar het midden moet zoeken, behoud ik mijn basispositie.

Begeleid mijn partner naar voren

Deze tactiek zien we de laatste jaren steeds vaker gebruikt. Het doel is om ver genoeg van het net te starten om tegelijkertijd met mijn partner te klimmen. We weten waar de bal naartoe gaat en zullen voor de return onze meest geschikte en logische positie innemen.

Hoe zit het met lobjes?

Sommige herintreders beoordelen alleen op basis van lobrendementen. Anderen gebruiken ze alleen tijdens de tweede service. Nu u de positionering begrijpt, hoeft u zich niet voor de gek te houden. Als je in de diagonaal van de draaier staat, anticipeer dan op zijn spel door jezelf een beetje achter te plaatsen; maar pas op dat je het niet te vroeg laat zien, activeer vlak voordat de tegenstander de bal raakt, anders loop je het risico gepasseerd te worden.

Voorwaarts ondersteunen, met je partner overleggen om een ​​goede klim naar het net op te zetten zijn belangrijke stappen voor een goede spelstart en een goede grip op het net. Deze acties zijn niet erg ingewikkeld om in de praktijk te brengen, maar verbeteren de aanval enorm. Gaan!

Julien Bondia

Julien Bondia is een leraar van padel in Tenerife (Spanje). Columnist en adviseur, hij helpt je beter te spelen door middel van zijn tutorials en tactische/technische artikelen padel.