Teodoro Zapata is 42e wereldspeler op de FIP-ranglijst en een van de bekendste Spaanse spelers in Frankrijk, voor iedereen Aficionados de padel. De Spanjaard is de laatste tijd aanwezig op de professionele circuits World Padel Tour en nu de Premier Padel.

Teo Zapata is ook de emblematische partner van Cyril Hanouna. Hij deelde de track ook met een zekere Ben Tison, vóór het einde van hun vereniging in 2022.

Het is ook de enige speler de drie edities van Interclubs in Frankrijk te hebben gewonnen: tweemaal met All In 69 en dit jaar met Casa Padel.

We konden met Teo chatten en hem al het laatste nieuws over hem vertellen!

3 Franse teamkampioenschappen, een primeur

Ik ben erg blij dat ik dit Franse kampioenschap drie keer heb kunnen winnen. Bovenal ben ik blij voor het team. Met All In Lyon, met wie ik twee jaar samen was, hadden we een geweldige groep, met vrienden die ik al kende. Deze twee jaar zijn heel goed gegaan en ik heb er veel profijt van gehad.

En dit jaar met Casa Padel, met spelers die ik ook kende, zoals Miguel Semmler of Mario Huete. De anderen kende ik niet echt, maar ze behandelden me als familie. Dit is een groep die een lange weg heeft afgelegd om hier te komen, en het is heel goed gegaan!

2024, nog steeds bij Casa Padel ?

Ik zal betrokken raken bij Casa Padel Volgend jaar 100% en we gaan weer voor de titel!

Het enige probleem dat mij zou kunnen tegenhouden om te spelen, is als er tegelijkertijd een toernooi in het professionele circuit zou plaatsvinden. Maar als er tegelijkertijd met de Interclubs geen competitie is, speel ik met Casa Padel om 100 uur%.

CYRIL HANOUNA INTERCLUBS KAMPIOENEN van Frankrijk CASA PADEL

De resultaten van het seizoen 2023

Vorig jaar heb ik afgesloten met het behalen van mijn doelen. Het was een heel regelmatig seizoen. De start van het seizoen was niet geweldig, maar er was een remontada op de Reus Open, een toernooi met een geweldig resultaat (noot van de redactie: een kwartfinale)!

Het einde van het seizoen bij Fran Guerrero was ongelooflijk. Dankzij hem heb ik mijn doelstellingen echt kunnen verwezenlijken en ik begin dit seizoen met een zeer goede positie in het klassement. Ik ga ervoor zorgen dat ik het dit seizoen nog beter ga doen.

Zijn scheiding van Fran Guerrero

Dit jaar speel ik samen met Enrique Goenaga. Met Fran is onze verstandhouding perfect, hij is een geweldige vriend op het circuit en het was een genot om met hem te spelen. We kunnen goed met elkaar om gaan!

Maar de beslissing werd genomen toen hij iets nieuws wilde proberen en zich aanmeldde bij Arnau Ayats. Mijn eigen pad bracht mij bij Enrique Goenaga, die 43e is in de wereld. Ik ben er erg blij mee. Hij is een jonge speler, met een ongelooflijke toekomst, die mij nog meer motiveert voor het komende jaar!

ZAPATA GUERRERO MEXICO OPEN

De ambities en het programma voor 2024

Deze week betekende voor veel spelers al een grote verandering, met de start van dit nieuwe circuit: Ultimate Padel Toren (UPT). Ik ben momenteel in Galicië en ik ga vandaag de ronde van 16 in.

2024 wordt een jaar met veel minder toernooien. Er zal zijn Premier Padel en waarschijnlijk enkele FIP's. Ik hoop dat we dit jaar geweldige toernooien kunnen organiseren!

Daarna blijft het hoofddoel bestaan Premier Padel wat vandaag het nummer 1 circuit is. Ik ga ook op de UPT spelen, omdat het in werkelijkheid een circuit is dat heel goed georganiseerd is en de omstandigheden geweldig zijn.

Het andere doel zal zijn om te proberen de zestien beste paren ter wereld in te schrijven: het is een zeer ambitieus project, maar gezien het team is het een haalbaar doel. Wij zorgen er elke dag voor dat we ons doel bereiken!

Zijn nieuwe associatie met Oxdog

Slazenger is een merk dat andere prioriteiten had voor zijn groei. Ze wilde niet verder met mij. Dus ik heb overlegd met Oxdog en ze gaven mij met veel enthousiasme ontvangen. De uitrusting is echt geweldig en het ging heel snel tussen het merk en mij.

Ik word ook gesponsord door Padel Mijn Amor, die voor de kleding zorgt.

Samenvattend speel ik dit jaar met een racket Oxdog en ik zal aangekleed zijn Padel Mijn Amor.

Zijn einde van de weg met Benjamin Tison

Voor mij is Ben Tison als een broer. Hij is niet alleen een teamgenoot, hij is een van mijn beste vrienden. Ik ben altijd blij om naar Frankrijk te kunnen komen en hem elke keer te kunnen zien als ik kom.

Benjamin is simpelweg de persoon die ervoor heeft gezorgd dat ik een profspeler ben geworden. Hierdoor kon ik tegen de beste spelers ter wereld spelen. Het is allemaal dankzij hem.

Ben en ik waren twee jaar samen, wat lang lijkt voor een paar. Maar het is waar dat in de padel Momenteel zijn er veel toernooien, veel dingen te doen... We hebben allebei onze plannen gewijzigd, maar ik was altijd blij om met hem te spelen, om naast hem op de baan te komen, omdat hij een zeer competitieve mentaliteit heeft. . We hebben er veel profijt van gehad en we hebben veel gevochten op de baan.

We moesten uit elkaar, maar zo is het leven. Ben is een fantastisch persoon en we zijn geweldige vrienden, net als voorheen!

merk zapata

Zijn associatie met Cyril Hanouna

Om te beginnen het feit dat Cyril steeds dichter bij de top 50 komt en dat hij dichter bij zijn doel kan komen, daar ben ik heel blij mee. Ik denk dat ik hem binnen onze vereniging de kans geef zijn niveau te verhogen. Maar Cyril heeft zich de afgelopen maanden verbeterd om zijn doel te bereiken. Zonder dat zou het onmogelijk zijn geweest, dus ik ben erg blij voor hem.

Mijn persoonlijke relatie met hem is geweldig. Wij hebben het heel goed gehad gevoel vanaf het begin. We konden heel snel met elkaar overweg. Ook buiten het veld is hij een vriend geworden: we chatten heel vaak op WhatsApp.

Voor mij is hij niet alleen een teamgenoot, zoals mensen misschien denken. Ze denken dat we het toernooi spelen en als het klaar is, praten we niet meer met elkaar. Hij is eigenlijk een vriend van mij omdat we veel tijd samen doorbrengen. Ik denk dat we een geweldige tijd samen hebben en ervan genieten.

Voor mij is het persoonlijke gedeelte met een teamgenoot erg belangrijk. Met Cyril is het fantastisch.

De taalbarrière overwinnen met Cyril

We hebben allebei ons Engels verbeterd, waardoor we beter met elkaar konden communiceren. Daarna spreekt hij Frans, ik Spaans en als we een probleem hebben met het verstaan, vragen we iemand in de buurt om opheldering te geven.

Op de baan is het gemakkelijker omdat je niet veel tegen elkaar hoeft te zeggen. We hoeven alleen maar te communiceren over bewegingen die daaraan gekoppeld zijn padel. Buiten de baan hebben we onze coach die ons helpt. Dus uiteindelijk is het niet zo ingewikkeld om met elkaar te praten.

Een noodzaak voor spelers om Engels te spreken

Misschien ben ik niet de beste persoon om hierover te praten, omdat ik zelf veel moeite heb met deze taal, maar ik denk dat het voor spelers van fundamenteel belang wordt om Engels te spreken om met iedereen te kunnen communiceren.

Tegenwoordig is Engels de universele taal, en ik denk dat het essentieel is, voor spelers van padel maar ook voor iedereen, om Engels te kunnen spreken!

Gwenaelle Souyri

Het was zijn broer die hem op een dag vertelde hem te vergezellen op een circuit. padelSindsdien heeft Gwenaëlle de rechtbank nooit meer verlaten. Behalve als het gaat om het gaan kijken naar de uitzending van Padel MagazineVan World Padel Tour… of Premier Padel…of de Franse kampioenschappen. Kortom, ze is een fan van deze sport.