Erg blij dat ik de heb gewonnen Frans Interclubkampioenschap met All In Padel, Teo Zapata keerde terug naar de microfoon van Mario Cordero over de competitie en diverse actuele onderwerpen.

Een groep vrienden

“Ik ben erg blij voor het team, voor de vriendengroep die we hebben gevormd. Ik denk dat dit jaar moeilijker was dan vorig jaar, we kunnen zien dat de teams sterker zijn geworden.

Uiteindelijk wonnen ze vrijwel zonder mijn hulp, aangezien ik alleen voor de halve finales kon komen. Het is waar dat we gisteren het beslissende punt binnenhaalden, Johan en ik, maar vandaag wonnen ze voordat ik moest spelen. Uiteindelijk zal ik me, naast de overwinning, deze geweldige momenten buiten herinneren, deze uitstekende sfeer. Het is anders dan bij professionele toernooien, ik ben erg blij om hier met hen te komen spelen.”

De aanwezigheid van buitenlandse spelers bij Interclubs beperken?

“Dit jaar zijn verschillende teams versterkt met professionele Spaanse spelers, ik denk dat hierdoor het niveau kan stijgen. Elk jaar wordt het toernooi zwaarder en ik geloof dat het zeer positief is voor de padel Frans. Ik denk dat we een limiet nodig hebben, zoals in Italië, zodat we een meerderheid aan Franse spelers in het team hebben, maar ik denk niet dat we naar het andere uiterste moeten gaan en ook buitenlanders moeten verbieden deel te nemen. Ik denk dat het goed is voor het niveau van het toernooi om mensen van buitenaf te laten meedoen.”

“Op dit moment weet ik niet met wie ik volgend jaar zal spelen. Ik heb aanbiedingen van andere teams gehad voor 2023, maar ik heb me gecommitteerd aan All In en ik kom mijn beloften na. Voor 2024 weet ik het nog niet, het hangt ook af van de data en proftoernooien die er mogelijk tegelijkertijd zijn, maar ik hoop er volgend jaar toch nog bij te zijn.

Lekker trainen

“Ik ben erg blij met mijn eindejaarsfeest. Ik heb de afgelopen maand mijn beste resultaten behaald, dus ik ben erg blij. Ik vind het niet zo leuk als spelers zeggen: “morgen een nieuwe werkdag”. Ik denk dat we het voorrecht hebben om werk te kunnen doen waar we van houden. Ik ben blij als ik bij mijn vrienden kan zijn en een beetje kan ontspannen, maar elke dag trainen, fysiek bezig zijn, bij mijn team zijn, naar toernooien reizen, dat is wat ik graag doe. De pauze zal goed zijn, maar ik blijf elke dag trainen, omdat ik gelukkiger ben als ik train dan als ik niets doe.”

Voer de 16 beste paren in

“Volgend jaar is het doel om te proberen tot de top 16 van de wereld te behoren. In de Premier Padel Major en P1, er zijn 16 zaden, dus het belangrijkste doel is om er deel van uit te maken. Ik weet dat het ambitieus is, maar ik geloof erin en ik zal er alles aan doen om het te bereiken.”

“Op dit moment speel ik met Fran Guerrero. We hebben het seizoen heel goed afgesloten en ik denk dat we samen willen spelen, maar je weet maar nooit: bovenaan de ranglijst zullen er grote veranderingen zijn en er zouden goede kansen kunnen zijn. Maar verder ja, ik ben heel enthousiast over dit project en ik hoop dat we doorzetten.”

“Je zult mij hier in Frankrijk blijven zien. Als ik kom, zal ik met mijn vriend Cyril spelen. We moeten eerst de kalender bekijken en zien hoe we het allemaal kunnen organiseren, maar mij zul je zeker zien.”

Om het interview in zijn geheel te zien, staat het hieronder:

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !