Aanwezig bij Roland GarrosThierry Omeyer, voormalig doelman van het Franse handbalteam, vertelt over zijn nieuwe passie: padel.

“De steken zijn erg lang”

“Er zijn veel overeenkomsten met wat ik deed toen ik handbalkeeper was, vooral de volleyreflexen. Ik heb het naar mijn zin gehad, ook al moet ik een beetje aan mijn fysieke conditie werken. De punten zijn erg lang, het niveau was goed, het was een plezier om met de beste spelers van . te spelen padel Frans !"

"Ik heb altijd in de zomer tennis gespeeld om in goede conditie te blijven als er een pauze was in het handbal, en sinds ik gestopt ben, heb ik ontdekt dat padel waar ik plezier heb. Het stelt me ​​in staat om aan mijn conditie te werken, mijn reflexen op peil te houden en veel plezier te hebben met mijn vrienden!”

“Luka Karabatic heeft potentie!”

“Er zijn nogal wat oud-handbalspelers die de padel : Jérôme Fernandez, Valentin Porte… Het is een sport waarbij je ook aan de ondersteuning kunt werken, wat erg handig kan zijn bij handbal.

Als hij stopt met handbal, denk ik dat Luka Karabatic, die een geweldige tenniscarrière heeft gehad, veel potentieel zal hebben. Ik heb een keer met hem gespeeld, hij heeft een goede hand, ik denk dat het voor hem vrij gemakkelijk zal zijn om erin te komen. Hij speelt in de zomer en ik denk dat hij een heel goede speler zal zijn!”

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !