De voormalige nummer 4 van de wereldranglijst ATP, Thomas Enqvist, sprak bij de microfoon van Padel Magazine tijdens Head Padel Open die plaatsvond van 23 tot 24 juli.

"Ik probeer regelmatig te spelen bij padel "

Padel Magazine : Wat vond je van dit toernooi en deze wedstrijd?

Thomas : “Het is echt geweldig om hier te zijn. Het toernooi is echt goed met dit centre court en deze sfeer. De wedstrijden waren leuk, ik heb een hele goede partner (Thomas Vanbauce) die een heel goede speelt" padel ". Het is echt gewoon leuk, het is cool!

Padel Magazine : Speel je veel tennis? en bij padel ?

Thomas : “Ja, ik speel nog steeds een beetje tennis. over de padel, Ik probeer regelmatig te spelen, maar ook niet altijd.

ik vind het erg leuk padel, het is een goede sport. Je geniet, altijd dubbel dus het is een sport die we als “sociaal” mogen kwalificeren.

In Zweden is het echt een sport die is geëxplodeerd, veel mensen beoefenen het. Het is echt heel leuk! »

"Alle sporten met een bal spreken mij aan"

Padel Magazine : Wat is het verschil tussen het spelen van een finale van Grand Chelem tennissen en spelen padel hier in een "vriendelijk" toernooi?

Thomas : “Er is natuurlijk een klein verschil (lacht). Maar dat is maar goed ook: vanaf het moment dat er een bal in het spel is, geniet ik ervan. Ik hou van alle sporten, voetbal, padel, tennis.. Ik hou van alle sporten met een bal of een bal. En het is echt gaaf om hier te zijn en de baan op te gaan."

Padel Magazine : Wat zijn je verwachtingen van dit toernooi?

Thomas : "Ik weet het niet, ik heb veel goede spelers gezien. Ik denk dat het heel moeilijk gaat worden, maar zoals ik al eerder zei, ik heb een hele goede partner. Dus we zullen zien, maar ik kijk uit naar de volgende wedstrijd. »

Padel Magazine : Ben je gewend om rechts te spelen? Of aan de linkerkant?

Thomas : “Ik ben waarschijnlijk meer gewend om links te spelen, maar het is een goed excuus om te hebben (lacht)! »

Bekijk hier het video-interview:

Nasser Hoverini

Gepassioneerd door voetbal, ontdekte ik de padel in 2019. Sindsdien is het zo gek geweest op deze sport dat ik mijn favoriete sport heb opgegeven.