Aan de vooravond van de Nationale 1 Interclubs interviewden we de man die nu de nieuwe actieve Franse nummer 1 is, Thomas Leygue.

Het doel van Casa Padel : de titel

“Voor de eerste keer zal ik deelnemen aan de Franse teamkampioenschappen en ik ben er trots op dat ik dit mag vertegenwoordigen huis Padel. Het doel is voor ons duidelijk: de titel winnen. Het is een ambitie die resoneert in de harten van elk lid van het team, en ik denk dat we alles in huis hebben om deze te verwezenlijken.

Met wie ik ga spelen, blijft de vraag open. De uiteindelijke samenstelling zal afhangen van de beslissingen van de teamcaptains. Persoonlijk pas ik mij gemakkelijk aan en ik denk dat de speelstijl van Teo Zapata goed aansluit bij mijn manier van spelen. Maar uiteindelijk ben ik bereid me aan te passen.”

Ambities voor 2024

“Ik heb geen specifiek doel qua ranking. Zoals ik altijd heb gezegd: wat voor mij belangrijk is, is het vinden van consistentie in mijn resultaten. Natuurlijk zou ik geen nee zeggen tegen progressie op de ranglijst; mikken op de 70, de 50 of zelfs de top 40 zou fantastisch zijn. Maar mijn voornaamste focus blijft het verbeteren van mijn consistentie op het circuit.

Mentale stabiliteit en stabiliteit met partners zijn ook belangrijk. Met mijn partner (Ferran Insa) hebben we onze eigen spelstrategie ontwikkeld. Deze stabiliteit is voor mij een grote troef. Voorlopig spelen we goed samen, we hebben het seizoen heel goed afgesloten en ik hoop dat het zo doorgaat.”

Thomas Leygue gebalde vuist 2024

Insa: de ideale partner

“Op dit moment is ons besluit duidelijk: onze reis samen voortzetten. Hij speelt nog steeds erg goed en heeft mij veel geleerd, maar ik denk dat ik een grotere marge voor verbetering heb dan hij. Dat zullen we op de lange termijn zien, maar op de korte termijn blijf ik in ieder geval bij Insa. 

Het feit dat ik niet langer de teamleider ben, en dat ik iemand heb die zo stabiel is, helpt enorm, dus ik denk dat vandaag de dag de ideale partner voor mij is. We vullen elkaar heel goed aan, en we zullen zien wat er dit jaar gebeurt!” 

Terugblik en volwassenheid

“Als ik terugkijk, meet ik de vooruitgang die is geboekt en de volwassenheid die door de jaren heen is verworven. Ik heb ups en downs meegemaakt, wisselingen van partners, wat gebruikelijk is in teams. Dankzij de volwassenheid en de opgedane ervaring ben ik vandaag de dag beter in staat om met de uitdagingen om te gaan die zich voordoen.

Ik heb altijd een speciale gedachte voor Nicolas Trancart, met wie ik anderhalf jaar competitie deelde. Ondanks de onregelmatigheden in mijn spel op dat moment, vertrouwde hij mij.”

“Ik vind het leuk om op links te spelen, maar op dit moment heb ik betere resultaten op rechts en ben ik nog niet klaar om terug naar links te schakelen.”

Vooruitzichten voor het Franse team

Thomas Leygue van de achterkant van het Frankrijk World Cup 2022 Dubai-team

“De toekomst van het Franse team staat op een keerpunt, met het vertrek van emblematische figuren als Benjamin Tison en Jérémy Scatena. Hun afwezigheid laat een leegte achter, niet alleen wat betreft vaardigheden op het veld, maar ook wat betreft de sfeer en het leiderschap dat ze met zich meebrachten. Ik zie dit echter als een kans voor de nieuwe generatie, waar ik deel van uitmaak, om het voortouw te nemen en te laten zien waartoe wij in staat zijn.

Het is waar dat we misschien niet meteen zo competitief zijn, maar ik ben optimistisch over de toekomst. DE padel in Frankrijk zit vol talent, met veelbelovende jonge spelers die klaar staan ​​om naam te maken. We hebben de uitdaging om een ​​nieuw competitief team op te bouwen, dat in staat is Frankrijk op het hoogste niveau te houden.”

Het interview volledig:

Dorian Massy

Nieuwe volger van padelIk ben gefascineerd door deze dynamische sport die strategie en behendigheid combineert. Ik vind in de padel een nieuwe passie om te ontdekken en met u te delen Padel Magazine.