Bij de WPT Human Padel Open 2023, reageerde Thomas Leygue Padel Magazine. Zijn herinneringen, zijn flops, zijn tops, achter de schermen...

Meer gemotiveerd dan ooit

“Ik voel me fit, ik heb een paar dagen vrij genomen voor het toernooi en ik voel me goed. Ook is het land geweldig, gelegen in een prachtig complex. Ik denk dat het onmogelijk is dat ons spel slecht gaat.

Deze cursus heeft naar mijn mening weinig tekortkomingen. Het biedt een goede bounce, goede helderheid, dus het is perfect!”

Drie memorabele herinneringen

“Ik kon niet slechts één herinnering kiezen, want er zijn er twee of drie die me bijzonder na aan het hart liggen. Het is de titel van Frans kampioen die ik heb gewonnen met Bastien, de bronzen medaille op de wereldkampioenschappen en Roland-Garros.

Wat de slechtste herinnering betreft, zou ik zeggen mijn recente verlies tegen Benjamin in Zweden, waar ik 4 matchpunten had. Het was een grote teleurstelling en waarschijnlijk mijn ergste nederlaag.”

(noot. interview gehouden voor de Europese Spelen)

Een onvoorwaardelijke fan van Roland-Garros

“Mijn favoriete toernooi is Roland-Garros. Wat betreft de grootste prijs die ik heb gewonnen, die was in Mexico, waar ik € 3 won.”

Het perfecte racket

“Mijn ideale racket is het racket dat ik momenteel gebruik. Het moet de vorm hebben van een druppel water. Ik hou niet van ruitvormige rackets en ik haat ronde rackets. Dus voor mij is de gulden middenweg ideaal. Je hebt ook een racket nodig dat heel hard in het hoofd en heel licht is.

Een enkel gebroken racket

“Ik heb in mijn spelerscarrière slechts één racket gebroken. padel, en het was tijdens een trainingssessie. Ik heb er nog nooit een gebroken in een wedstrijd.”

Le padel, een sport vol verrassingen

“Wat ik leuk vind aan padel, het is het spectaculaire aspect, de diversiteit aan schoten en het feit dat het een unieke sport is.

Wat ik het minst leuk vind, zijn de veranderingen in de omstandigheden die we tegenkomen in toernooien en die soms te verschillend zijn.

Een onveranderlijke routine

“Voor elke wedstrijd volg ik een vaste routine: ik begin met het luisteren naar hetzelfde album (dat van Djadja en Dinaz). Daarna begin ik mijn warming-up met mobiliteits- en spierontwakende oefeningen. Ik breng mijn crème systematisch aan en vervolg mijn warming-up op muziek voordat ik aan de wedstrijd begin. Deze routine kost me tussen de 30 en 40 minuten.

Mijn horloge, mijn dierbare talisman

“Tijdens alle wedstrijden heb ik altijd mijn horloge bij me. Het is een beetje mijn favoriete object.”

Onmiskenbare ervaring

“Mijn belangrijkste ervaring in de padel, ik zou zeggen dat het in het centrum heeft gespeeld tegen Lebrón / Galán in Mexico.

Eleonore Coulibaly

Wat een genot om journalist te zijn midden in de padel, een aantrekkelijke groeiende sport. Ik hoop dat u geniet van de aangeboden inhoud. Tot binnenkort wellicht op de piste!