Mario Cordero kon exclusief Thomas Leygue, de regerend Frans kampioen, interviewen na zijn overwinning in de kwalificaties van de FIP Rise in Bordeaux.

Na een ingewikkelde start van het seizoen zegt hij blij te zijn met het winnen van een goede wedstrijd tegen twee goede spelers.

Een spannend spel

“Fysiek voel ik me heel goed. Maar ik had een slechte start van het seizoen en verloor wedstrijden die ik vorig jaar won. Ik ging daarom gespannener het veld in omdat ik wist dat ik niet per se zelfverzekerd was.

Dingen komen niet zoals ik zou willen. Ik wil niet missen, dus ik ben niet 100% ontspannen. Ik wil het goed doen!

Ik concentreer me ook omdat ik veel dingen heb veranderd om me op het veld te concentreren en zo min mogelijk ups en downs te hebben. Natuurlijk ga ik minder uitgeven dan voorheen, omdat ik voorheen op een veel riskantere manier speelde.

Ik wil geen 9 spelen en na 5 wil ik liever de hele partij 7-8 spelen. Ik wil vooral veel regelmatiger zijn.

Toegegeven, ik ga niet in 2 maanden veranderen, maar het doel is om meer aan het punt te werken zoals we zagen bij Padel Horizon. Hier is het doel om deze gevoelens te vinden en niet de hele wedstrijd onregelmatig te spelen. “

Thomas Leygue

Gezaaid zijn in Rise FIP's betekent niet veel

“Het doel is om de houding te vinden die ik had. Vandaag is het zeker dat je aan de buitenkant kunt zien dat ik meer gespannen ben, maar ik had gevoelens, ik voelde me goed op de baan.

De spannende momenten aan het begin van de wedstrijd, die hebben we niet goed uitgespeeld. Zij speelden beter dan wij, maar we konden terugkomen. En daar ben ik blij om, het was om terug te komen van een pauze voor de anderen!

Het is niet per se gemakkelijk, aangezien dit spelers zijn die niet geplaatst zijn omdat ze vorig jaar niet noodzakelijkerwijs op het FIP-circuit hebben gespeeld, maar ze spelen nog steeds op de WPT previas.

Dit zijn dus twee hele goede spelers die op hetzelfde niveau zitten als wij en bovendien waren we helemaal niet favoriet in de wedstrijd.

Zo heb ik punten die ik vorig jaar kreeg dankzij de Premier Padel …en ze speelden niet veel, dus we starten als beste reekshoofd.

Het is normaal gesproken een voordeel, maar het niveau van het spel in het toernooi is erg hoog. Er is dus geen makkelijk spel. “

Guillem Figuerola, zijn partner voor het jaar?

“Normaal gesproken, als alles goed gaat, wordt hij mijn partner voor de FIP en voor het hele jaar. Hij is iemand die ik kende omdat hij een beetje op het FIP-circuit speelde en vorig jaar zelfs won in Canet.

Hij was een voormalig partner van Mercadal, een vriend van mij, en plotseling wist ik dat hij goed speelde. Ik hield van zijn speelstijl en ik denk dat we elkaar goed kunnen aanvullen. Achteraf zijn we nog maar net begonnen, dus het is zeker dat soms blijkt dat we weinig speeltijd samen hebben.

Maar ik denk dat hij een betrouwbaar persoon is die heel goed verdedigt. En ik, rechts, die wat agressiever ben, past perfect bij mij denk ik. ”

Leygue Figuerola overwinning

De rest van het programma

“Ik denk dat we nu wat gaan rusten. En daarna ga ik snel naar het centrum om Bordeaux te bezoeken, want morgen gaan we weer vechten.

We komen uit een groot voorseizoen. Er zijn de laatste tijd nogal wat toernooien geweest en ik heb geen vrije dag gehad. Ik trainde maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

Dus ik ga het vanmiddag niet nog een keer proberen, wetende dat als we morgen winnen, we nog twee wedstrijden te spelen hebben, dus het heeft geen zin om ons te verbranden. “

Varlion, het beste pala-merk voor Thomas

" Voor mij, Varlion is verreweg het beste merk! Eerlijk gezegd, het is niet voor publiciteit, maar ik meen het echt.

Ik denk dat sneeuwschoenen een andere wereld zijn. Achteraf is het zeker dat de prijzen niet erg laagdrempelig zijn, maar ik raad je echt aan als je de middelen hebt om een ​​Varlion-racket te kopen, want ze zijn ongelooflijk.

Ze worden ook in Spanje gemaakt, in tegenstelling tot alle andere merken die in China of Pakistan worden gemaakt...(Noot van de redactie: andere merken zoals StarVie of Cartri produceren ook pala's in Spanje)

De kwaliteit is echt goed vandaar de prijs, en ze breken veel minder. Dit is het voordeel van het racket.

Ik speel met de Maxima Summum Prisma Flow, dus die met gaatjes aan de zijkanten. Dit is het nieuwe model voor dit jaar met echt veel minder luchtweerstand. Het racket ligt aan de leiding en het lijkt licht.

Het is echt leuk om met dit racket te spelen! “

Eleonore Coulibaly

Wat een genot om journalist te zijn midden in de padel, een aantrekkelijke groeiende sport. Ik hoop dat u geniet van de aangeboden inhoud. Tot binnenkort wellicht op de piste!