Thomas Leygue, die de eerste ronde van het hoofdtoernooi van Mendoza won Premier Padel P1 in Argentinië keek samen met zijn partner Ferran Insa terug op de gecompliceerde start van het seizoen tot deze geweldige overwinning tegen 2 spelers uit de top 60 (FIP-ranking), Diego Gil en Ignacio Sager.

“Een moeizame start van het seizoen”

“Sinds het begin van het seizoen had ik het echt moeilijk. Het was ingewikkeld met Guilem Figuerola. Ik had moeite om stabiliteit te vinden bij mijn partners. Ik wist dat er op een gegeven moment verandering zou komen. Ik was fysiek in zeer goede conditie in het voorseizoen, misschien zelfs een beetje te veel. Gelukkig kon ik rekenen op het werk stroomopwaarts, wat me hielp. Ik heb een team, mijn familie, mijn ouders die er altijd voor me zijn. Je moest gewoon geduld hebben.”

"Ik had het vertrouwen van Insa nodig om opnieuw te beginnen"

Met Ferran Insa hadden we al deelgenomen aan het toernooi van Valladolid. We hadden goed gespeeld. Insa had ook het volste vertrouwen na het winnen van twee FIP Rise op rij. Ik had een partner nodig die hem vertrouwde. Ik twijfelde vaak tijdens wedstrijden, maar ik wist dat ik op dit niveau kon spelen.

Sager is mijn oude partner en mijn beste vriend. We waren zo close in het leven dat het minder vanzelfsprekend was om op de grond te zijn. We zijn er niet in geslaagd om goed samen te spelen. Met Nacho Sager had ik Moya / Alonso, wereldtop 30, verslagen. Ik had al enkele uitvoeringen van dit type gerealiseerd.

mendoza premier padel P1 competitie insa gil sager

“3ᵉ keer bereik ik de 2ᵉ ronde op Premier Padel"

Dit is de derde keer dat ik meedoe aan toernooien Premier Padel, zoals op Roland Garros, in Mexico en in Mendoza en waar ik de tweede ronde van het hoofdtoernooi bereik. In deze toernooien behaal ik mijn beste resultaten.

“Streven naar consistentie tegen Yanguas/Bela”

Wat betreft Yanguas/Bela in de volgende ronde, zij hebben alles te verliezen. Ze hebben net gereisd, ons doel is om de dienst te houden om ze aan het twijfelen te brengen. We zijn op slag. Het doel is om een ​​goed spel te spelen en niet verpletterd te worden. We streven naar consistentie. Dit is het laatste toernooi voor de pauze aan het einde van deze eerste helft van 2023.

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.