Au 4PADEL Bordeaux wanneer Cupra Padel-Point Tour, interviewden we Thomas Vanbauce, vlak na overleg met zijn partner Dorian deMeyer.

ontdekking padel met Dorian naar de Franse top 10

"Dat is Dorian die mij voorstelde padel in 2017, omdat er naast zijn werk een club was geopend: de Big Padel. Na twintig jaar tennis te hebben gespeeld (gerangschikt op 3/6) had ik het gevoel dat ik het toertje van deze sport had volbracht. Ik wilde vernieuwing en padel aangekomen. De eerste keer op het veld was best bijzonder, maar we hebben doorgezet. Na een paar wedstrijden waren we helemaal verslaafd, we speelden de hele tijd.”

“Onze vriendschap met Dorian ging verder op de baan. Een leuke anekdote: tijdens de eerste drie toernooien samen hadden we telkens ruzie en verlieten we boos het veld. Het kostte ons twee dagen om weer te praten en uiteindelijk vonden we elkaar en hebben we elkaar nooit meer verlaten. Ik wil geen bloemen gooien, maar ik heb een beetje gepusht om weer met hem te spelen en weer toernooien te doen. Uiteindelijk denk ik dat het zijn vruchten heeft afgeworpen en inderdaad, we vullen elkaar heel goed aan op de baan en onze vriendschap is gelukkig: het is niet per definitie een associatie.”

“In september 2022 bereikte ik mijn beste ranking: 10e Frans.”

Experimenten met andere spelers

“Toen Dorian geblesseerd raakte, speelde ik mee Loïc The Panse, Yann Auradou et Ludovic Annuleren : drie totaal verschillende en totaal verschillende ervaringen van Dorian. ÇHet deed me goed omdat ik mezelf eindelijk als speler kon definiëren, individueel, terwijl we nog als koppel met Dorian dachten. Het heeft mij echt de kans gegeven vertrouwen krijgen in mijn kwaliteiten en als speler, om mijn verantwoordelijkheden te nemen, of het nu tactisch is, in termen van keuzes, in termen van communicatie. Deze ervaring heeft mij beter gemaakt, zowel mentaal als in mijn spel.”

Jean-Thomas brengt ons veel rust

“Gedurende de hele periode dat Dorian niet kon spelen, had JT alleen mij. Ik was behoorlijk bevoorrecht. Ik heb veel aan de verdediging gewerkt, een van mijn zwakke punten. Hij gaf mij echt vertrouwen. Hij is iemand die het hoge niveau voor ons heeft ervaren, hij geeft ons veel gemoedsrust met betrekking tot onze resultaten die niet noodzakelijkerwijs de verwachte resultaten van dit jaar waren. Zijn debriefings zijn geruststellend en doen ons goed, vooral als de nederlagen zwaar zijn. Hij aarzelt ook niet om ons te vertellen wat er mis is, om bij ons binnen te dringen, dat is er niet geen filter tussen ons. '

Focus op de internationale ranking en de “France by teams”

“Dit jaar zijn we internationaal gelanceerd met Dorian, momenteel ben ik dat ook 294e ter wereld en het doel is omaan het einde van het jaar de 200e plaats bereiken. We gaan de hele maand november op Amerikaanse tournee met 3 of 4 toernooien. Het doel is om zoveel mogelijk punten te verdienen om hogerop te komen op de ranglijst en in bepaalde FIP's in de top te komen. Terug in Frankrijk zullen we aanvallen voorbereiding op de Franse teamkampioenschappen die zal plaatsvinden in Toulouse op 8 en 10 december, waar we een tweede plaats te verdedigen hebben en we voor de All In of een ander team willen gaan voor de titel van Kampioen van Frankrijk. Dit ligt ons nauw aan het hart bij Dorian, omdat we bij de Big zijn begonnen Padel en we willen onze club zo goed mogelijk vertegenwoordigen en bedanken voor haar steun.”

De Franse teamstage: een gemengde ervaring

“Ik hoorde dat ik geselecteerd was voorbereidingscursus voor het WK in Dubai, zonder Dorian. Het was een heel bijzonder gevoel voor mij, omdat ik tegelijkertijd blij voor mezelf was, maar ik was bijna nog teleurgestelder dat we er niet allebei waren. Ik vond het moeilijk om van het moment te genieten.”

“Ondanks dat was het echt zo een geweldige ervaring. Ik voelde me echt op mijn gemak en luisterde naar al het advies. Qua spelniveau was het misschien niet mijn beste moment, maar ik denk dat ik nog steeds trouw was aan wie ik ben en de waarden respecteerde die ik op het veld heb. Dat was voor mij als speler het allerbelangrijkste. Nu ik dit heb geproefd, wil ik uiteraard meer, Ik wil dit zwempak dragen. Daarom trainen we elke dag: om dit soort momenten te beleven.”

Parijs Grote controverse: “de wild-card is niet verdiend, het is vereist”

“Eerlijk gezegd had ik dit totaal niet verwacht. Ik was er echt van overtuigd dat het spelniveau en onze internationale ranking betekenden dat we dit gingen verdienen wild-card. Ik was destijds boos op degenen die deze beslissing namen, deels op Pablo Ayma.”

"Helaas is er geen geen verdienste in de sport, het is wreed, zo is het. Er zijn keuzes te maken, voorlopig is het niet aan ons. Maar ik wil er echt voor zorgen dat we als team en als individuen, Dorian en ik, echt zo schoon mogelijk zijn en echt recht in onze schoenen staan. We hebben onszelf niets te verwijten en we hebben altijd het juiste gedaan. Nu moeten we het accepteren en verder gaan. En zoals JT heel goed zei: "we zullen niet langer afhankelijk zijn van de wild-card, je moet heel eenvoudig aan deze toernooien deelnemen met de punten en het spelniveau.""

Kwaliteiten en fouten van Dorian

"Zijn kalmte in de verdediging. Ik ben eraan gewend dat hij alles terugbrengt, op het veld zien we het publiek applaudisseren, denkend dat het punt voorbij is en Dorian ons weer in de rally krijgt. Ik heb het volste vertrouwen in zijn kwaliteit als verdediger, hij is ongelooflijk."

“Ik wil het absoluut hebben zijn backhand-salvo, het is een heel sterk punt voor hem en als ik het kan krijgen, zal ik het elke dag ondertekenen.

“En de gebreken? Echt, je hebt me daar in een positie gebracht... Als het wat verhitte momenten zijn en we niet goed spelen, hijde neiging om uw hoofd een beetje te laten zakken. ÇHet raakt mij niet, maar ik heb echt de indruk dat het de tegenstanders prikkelt. Daar moeten we aan werken.”

Lea Deutsch

Gepassioneerd over Padel sinds 2018 met talloze ervaringen op het gebied van communicatie en contentcreatie, wil ik mijn passie met u delen via mijn geschriften.