Interview met Timéo Fonteny, die nog geen 17 jaar oud is en net heeft deelgenomen eerste finale van P1500 op 4Padel Bordeaux met Quentin Ayuso.

Moe maar gefocust

We hadden met Yoan gepland om een ​​voorseizoen te doen waarin veel aandacht besteed werd aan de fysieke fitheid (10 uur per week en 6 uur training padel) gedurende de maand januari en begin februari. Helaas liep Yoan op 1 januari een voetbreuk op en dit verstoorde het schema dat we samen met onze trainer Alain Henry hadden opgesteld.

Van mijn kant heb ik de verschillende geplande deadlines niet gewijzigd, ik heb alleen andere partners gezocht voor de toernooien van februari en maart. Ik beëindigde mijn voorseizoen vlak voor deze p1500, dus ik arriveerde behoorlijk moe op het toernooi, maar zodra ik het veld betrad, voelde ik me goed, ik was geconcentreerd vanaf het begin van de wedstrijden.

Quentin (Ayuso) was zoals gewoonlijk erg sterk van start tot finish en daardoor kon ik gefocust blijven op mezelf. Ik wist dat hij het werk aan zijn kant deed.

De reis om de finale te bereiken

De eerste wedstrijd was geen makkelijke loting, maar we konden vanaf het begin goed meedoen aan het toernooi en wonnen in twee sets.

In de kwartfinales, zaterdagavond, hadden we een zeer ingewikkelde wedstrijd tegen Simon Wagner en Alexis Coulombeau, die een ongelooflijke wedstrijd speelden met veel agressie. Het kostte ons drie sets om te winnen, de wedstrijd duurde twee uur en was erg zenuwslopend, maar het is geweldig dat we als winnaar uit de strijd zijn gekomen!

In de halve finale wonnen we in twee sets van Sanchez en Rouanet: een goede prestatie want de laatste keer dat Quentin en ik tegen ze speelden (op p1000 van Esprit Padel in Lyon een jaar geleden) verloren we in 3 sets.

Veel plezier ondanks de nederlaag in de finale

In de finale wisten we dat we helemaal geen favoriet waren, maar we betraden het veld met de wens om onze eerste p1500 voor ons beiden te behalen. We hadden over het algemeen een goede eerste set, maar zij waren beter en wonnen in de geld tijd.

Aan het begin van de tweede voelde ik dat ik het fysiek moeilijk begon te krijgen, maar Quentin kreeg me er vanaf de 4/0 dubbele pauze voor hen weer in. Hij zei dat ik moest spelen zoals ik dat wilde en daar begonnen we aan onze comeback. Wij buigen voor tiebreak van de tweede set na een groot fysiek gevecht in deze finale, maar ik vond het erg leuk om met Quentin te spelen en gecoacht te worden door mijn partner Yoan.

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !