Sterrensprekers van deze eerste editie van de Cupra Padel-Point Tour bij Casa Padel, Alix Collombon en Ben Tison, die deelnamen aan een demonstratiewedstrijd met Mélissa Martin en Dimitri Huet, gaven zich over aan onze microfoon.

Alix Collombon: "Ik kom hier heel graag"

Padel Magazine : We zijn bij Alix en Ben, hoe lang is het geleden dat je hier voor het laatst naar Casa kwam Padel ? 

Alix Collombon: "Ik denk dat het goed is geweest sinds de laatste Franse kampioenschappen die hier plaatsvonden, het was in 2018."

Ben Tison : “2018 of 2019, 2019 denk ik”

Padel Magazine : Sindsdien zijn er kleuren, veranderingen, nieuwe installaties geweest. Wat denk je ?

Alix Collombon : “Ik vind het geweldig. Er is een geweldige energie, ze hebben het vanaf het begin heel goed gedaan. huis Padel we weten dat het al een paar jaar een groot groot centrum in Frankrijk is. We worden altijd zeer goed ontvangen, elke keer zijn er verbeteringen die worden aangebracht. Er zijn terreinen met een nieuwe kleur, het is een zeer levendige club en ik kom hier graag. »

Padel Magazine : We hoorden achter de schermen dat dit het soort club is dat we graag wat meer zouden zien in Frankrijk. Is dit het model dat we zouden moeten hebben?

Ben Tison : “Ik hou echt van deze club, hier heb ik in het begin getraind: na Bois-d'Arcy kwam ik naar Casa. Het is dus een club naar mijn hart. Zoals Alix zegt, zijn ze erg dynamisch, altijd klaar om nieuwe dingen te doen. In Frankrijk wil ik zeggen dat er "tenminste" clubs zouden moeten zijn, ook al is het een grote investering. Dat er tussen de staanplaatsen ruimten zijn, is misschien wel het enige dat hier ontbreekt om het perfect te laten zijn. We moeten geïnspireerd worden door dit soort clubs om te proberen de omstandigheden van de spelers te verbeteren. En dat de spelers een clubleven willen maken en dat ze buiten de speeluren blijven.

Ben Tison: 'Mijn einde is dichterbij dan dat van Alix'

Padel Magazine : Is het een idee om een ​​club op te richten? Zou dat je doel kunnen zijn na je carrière?

Alix Collombon : “Na de carrière is het zeker dat ik het moeilijk vind om mezelf te projecteren en eerlijk gezegd waarom niet. Ik wil graag in de . blijven padel dat is zeker. Ik weet niet hoe, op welke manier. Wordt het een club of zo? Ik weet het niet. We zullen zien wat de toekomst in petto heeft, maar ja, het kan een geweldig langetermijndoel zijn."

Ben Tison : “Een beetje zoals Alix, ik sluit geen deuren. Dit is niet mijn nummer 1 doelstelling vandaag. Mijn einde van mijn carrière is dichterbij dan dat van Alix, maar ik heb er nog niet over nagedacht. Ik geef mezelf nog 2,3 of zelfs 4 jaar om plezier te blijven hebben”

Het interview is hier volledig te vinden:

Nasser Hoverini

Gepassioneerd door voetbal, ontdekte ik de padel in 2019. Sindsdien is het zo gek geweest op deze sport dat ik mijn favoriete sport heb opgegeven.