Gasten afgelopen juni bij de Cupra Allstar Padel Spel in Toulouse, Tony Parker en Alize Lim waren in staat om de bal te raken op de hellingen van de Sportpaleis André Brouat. De ex-tennisvrouw en voormalig professioneel basketballer, onlangs gekozen NBA Hall of Famer, sprak bij de microfoon van Padel Magazine over hun ontmoeting met de kleine gele bal.

Padel Magazine : Hoe heb je de . ontdekt padel ?

Tony Parker: 'Ik heb de padel twee jaar geleden in Afrika spelen met vrienden, en ik vond het meteen leuk.”

Alize Lim : “Ze bouwen velden van padel in tennisclubs, dus ik denk dat ik de padel zoals dat. Ik herinner het me niet specifiek.”

Tony Parker - Alizé Lim 2

Padel Magazine : Wat vind je leuk aan de padel ?

Alize "Ik hou van het leuke aspect, het versterkt de emoties als er lange uitwisselingen zijn, als het spel een beetje alle kanten op gaat en iedereen opgewonden raakt.”

Tony "Iedereen kan spelen. Je hebt de mogelijkheid om met je kinderen te spelen, of zelfs met wie dan ook. En voor een keer is duidelijk dat het aangenaam is.”

Padel Magazine : Wat is het doel van het toernooi?

Tony "Plezier hebben. Ook als we spelen tegen spelers die spelen padel de hele tijd, terwijl we maar één keer per maand spelen, zou ik zeggen.”

Alize "(lacht) Een keer per maand? Nooit !"

Tony "Ja, ik denk niet eens dat we een keer per maand spelen. Daar speel je tegen spelers die drie of vier keer per week spelen. Het is dus waar dat het niet gemakkelijk is.”

Tony Parker - Alizé Lim 3

Padel Magazine : Zouden we ooit een Spurs-franchise kunnen zien bij de padel ?

Tony "Waarom niet, alles is tenslotte mogelijk. In de Verenigde Staten zijn ze er dol op en zijn gek op sport. Ik kan de padel exploderen in de Verenigde Staten, zelfs als op dit moment de Pickleball is daar een beetje de trend.”

Alize : "Ze groeien daar, ze bouwen steeds meer clubs in Florida."

Tony "Ik, ik denk de padel heeft een goede kans om te groeien in de Verenigde Staten. Ik weet niet precies hoe het zich daar gaat ontwikkelen. We zullen zien of het op clubniveau groter wordt, dat is een vraag voor de bestuursorganen.

Alize: “Ze hebben franchises gemaakt in de VS voor pickleball, waar ze hetzelfde voor kunnen doen padel. '

Tony Parker - Alizé Lim 3

Padel Magazine : Is een speler van padel ooit indruk op je gemaakt?

Alize "Ik heb dus nog nooit een profwedstrijd gezien, het zal de eerste keer zijn. Ik heb tot nu toe alleen hoogtepunten op internet gezien (lacht).”

Tonijn: "Afgelopen jaar, Lebron maakte indruk op me. Hij was de beste speler ter wereld. Het was echt indrukwekkend. Hij was snel en het was bijna onmogelijk om een ​​punt tegen hem te scoren."

Tony Parker - Alizé Lim 8

Padel Magazine : Ik hoop je snel te zien op een ander toernooi

Tony : “Ik denk het niet (lacht). Misschien voor de lol, maar niet in een echt toernooi.

Vous pouvez voir het volledige interview hier.

Vincent Gallie

Als liefhebber van ovaal voetbal, rondebal maar ook racketsporten werd hij gestoken door de padel tijdens zijn jeugd in Galicië. Net zo comfortabel voor de camera als achter een microfoon, zal Vince zijn visie en expertise kunnen inbrengen als fan van de kleine gele bal.