Zoals we je een paar dagen geleden vertelden, het paar Alejandra Salazar / Gemma Triay maakte een buiging. Het was via een Instagram-bericht dat de Minorquina het nieuws aan haar fans bekendmaakte. Even later is het de beurt aanAlejandra Salazar zich uit te spreken over deze scheiding.

“Dit team verdiende een ander einde”

De inwoner van Madrid, die net hersteld is van haar elleboogoperatie, lijkt meer dan bedroefd door dit nieuws. Het is met krachtige woorden, vol emoties, dat de Spanjaard over haar sprak sociale mediakanalen :

“Zoals je al weet, hebben Gemma Triay en ik besloten om onze eigen weg te gaan. Ik denk dat dit duo een ander einde verdiende, op de baan en vechtend naar de finish zoals ze altijd hebben gedaan. Ik kan deze beslissing, die deel uitmaakt van ons dagelijks leven als professionele spelers, alleen maar respecteren en accepteren. Ik dank Gemma en ons hele "Triazar" -team voor alle goede tijden die we gedurende deze bijna drie jaar hebben meegemaakt. […] Het is een heel moeilijk moment voor mij, want ik kom uit een elleboogblessure die ik al twee jaar aan het slepen ben. En het is in deze situatie dat ik me nog meer verhoud tot de mooie waarden die sport me al meer dan 20 jaar heeft gebracht: strijdlust, inzet, empathie, teamwerk, zelfkritiek, mezelf kunnen overtreffen en respect”.

Salazar Triay

Bevraagd door onze collega's van Brand, een paar dagen geleden vertrouwde de Madrileense deze scheiding toe:

"Gemma had me verteld dat ze het jaar met mij was begonnen en het met mij wilde afmaken, en dat we het voor het seizoen 2024 zouden zien."

"Na Premier Padel uit Madrid kwamen we bij elkaar en we besloten samen verder te gaan. Nadat de Malaga Open voorbij was, zouden we een paar dagen op vakantie gaan en nu terugkomen om te trainen voor de Finland Open 1000. Tijdens deze rustweek belde ze me echter om te zeggen dat het haar speet, maar dat ze wilde verder met Marta."

“Het doet me pijn dat ik niet de kans krijg om te kijken of mijn elleboog beter is, want anders zou ik de eerste zijn die met pensioen gaat […]. Ik eindig met deze kleine bittere noot.

"Ik was niet blij om door te gaan met Alejandra"

Naar aanleiding van deze opmerkingen in het beroemde Spaanse dagblad, de reactie van Gemma triay wachtte niet. De inwoner van Menorca gaf de redenen die haar ertoe brachten een einde te maken aan deze bij het publiek zo geliefde vereniging.

“Mijn twijfels zijn niet nieuw en komen voort uit andere dingen waar we sinds vorig seizoen mee aan het slepen waren, maar die op de achtergrond bleven, toen we op de eerste plaats wisten te eindigen.

Bij de microfoon van onze collega's bevestigde Gemma wat haar ex-teamgenoot zei over de beslissing om samen verder te gaan toen ze elkaar zagen tijdens Madrid Premier Padel. Toch lijkt het erop dat er iets mis was met de Spanjaard. “Maandag ging ik met Marta trainen en vertelde haar na onze sessie dat ik het avontuur met Ale ging voortzetten. Maar toen besefte ik dat ik niet blij was met de beslissing die ik zojuist had genomen.. '

Na enkele dagen nadenken, kondigde Gemma aan Alejandra aan dat ze niet langer met haar verder wilde. “Ik voel me niet op mijn gemak bij deze beslissing, ik ben niet meer gelukkig, ik vond het moeilijk om alles achter te laten wat we hebben meegemaakt. […] Het was voor niemand een prettige ontmoeting, maar we maakten geen ruzie of hadden geen respect voor elkaar. Toen we klaar waren met kletsen, belde ik binnen een half uur Marta om haar te vertellen dat ik verder met haar ging. '

"Wat me pijn doet, is dat mensen denken dat ik het project heb beëindigd vanwege zijn blessure."

Ze eindigt met haar woorden: Ik erken dat ik een richting was ingeslagen en daarna van gedachten ben veranderd. Ik had het graag anders gedaan”

Sebastien Carrasco

Toekomstige natuurgeneeskundige en gepassioneerd over padel, Seb is de health/food gentleman van Padel Magazine. Hij jongleert tussen pala, quinoa en etherische oliën. Al bijna twee jaar behandelt hij het nieuws van het gele bolletje met dezelfde passie.