De koppels Franco Stupaczuk / Martín Di Nenno en Fede Chingotto / Paquito Navarro stonden zaterdag 27 mei om 17 uur tegenover elkaar in de tweede halve finale van Boss Vienna Padel geopend 2023.

Een halve finale op het programma

Het begin van de wedstrijd was heel dichtbij met een zeer solide Spaans-Argentijns paar in de verdediging en het nemen van grote risico's door een zeer agressieve Chingotto, die helaas plaats maakte voor een paar technische fouten die de man van Carlos Pozzoni ten goede kwamen. De geplaatste 2 houdt zich nog goed in bedwang tijdens de eerste games van de eerste set (3-3). De break wordt in de 4e game gemaakt door Chingotto en Navarro die op voorsprong komen (4-3). De Spanjaard verdedigt en organiseert het spel perfect dankzij met name een bijna onberispelijke lobkwaliteit. De spelers van Gaby Reca wonnen logischerwijs na 49 minuten de eerste set op een masterclass van Paquito Navarro.

Een omkering van het verloop van de wedstrijd?

Het Argentijnse tweetal, machteloos in de eerste set, wil daar niet bij blijven. Martin en "Stupa" willen inderdaad de strijd aangaan en de trend omkeren om deze wedstrijd te winnen. Geroerd door hun trots bereiken ze een perfecte tweede run door geen fouten te maken en hun tegenstanders precies tot fouten te dwingen. Zeer snel werd deze tweede set in 30 minuten gewonnen door de Argentijnen met een shutout waardoor er geen kruimels overbleven voor hun tegenstanders. Hulpeloos geven Chingotto en Navarro een 6-0 toe en moeten absoluut de controle over het spel terugkrijgen als ze weer vooruit willen en zich willen kwalificeren voor de finale.

Franco Stupaczuk en Martín Di Nenno te sterk!

De "Argentijnse stoomwals" zet zijn demonstratie voort aan het begin van de derde set door het Spaans-Argentijnse paar te verpletteren en slechts 7 ongedwongen fouten te maken in 9 games. Mentaal zijn Fede Chingotto en Paquito Navarro er niet meer bij en laten ze de overwinning steeds meer aan zich voorbij gaan. Ze kunnen hun rivalen niet langer destabiliseren zoals ze deden aan het begin van de wedstrijd. Hulpeloos scoorden ze slechts één game in de laatste twee sets.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat de Argentijnen wonnen (4-6, 6-0, 6-1) in een tweezijdige wedstrijd: heel close in de eerste set en eenzijdig in de volgende twee sets.

Martin en "Stupa" ontmoeten het duo Coello/Tapia voor hun 6e finale. Dit is ook het enige paar om dit seizoen de nummers 2 te verslaan, was het tijdens de Premier Padel Qatar Majoor.

Tot morgen vanaf 11 uur op de Kanaalgroepantennes voor de dames- en herenfinale.

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !