Na een zeer goed seizoen te hebben gehad, gekenmerkt door 5 overwinningen in de P1000, keek Yanis Muesser terug op zijn jaar en zijn projecten tijdens de Interclubs 2023, die hij betwistte met de 4Padel Straatsburg.

5 P1000 gewonnen in 2023!

“Voor dit jaar had ik nog nooit een P1000 gewonnen. Het begon heel sterk in Straatsburg, thuis, voor het eerste toernooi van het jaar. Daarachter won ik nog twee P1000's met Simon (Wagner) en twee met Jérémy Garcia. Het andere punt zijn de Franse kampioenschappen waaraan we niet mochten deelnemen en waar we op de elfde plaats eindigden. Bovenal zijn we erin geslaagd om in een set te strijden met Bastien Blanqué en Thomas Leygue, dus dat is heel positief. Het negatieve punt is dat Simon en ik het hele seizoen wat onregelmatig zijn geweest, we zijn er niet echt in geslaagd onze goede resultaten elke keer te bevestigen.”

Defensiewerk dat loont

“Net als elke tennisser moet ik echt werken en me aanpassen om een ​​echte tennisser te worden. padel. Toen ik begon met de padel, Ik had zeer goede aanvallende kwaliteiten, vooral bij de grote treffer. En aangezien ik redelijk goed was in dubbeltennis, voelde ik me ook op mijn gemak bij volleys. De andere kant van de medaille is dat ik grote gaten in de verdediging had.

Dit jaar heb ik meer kunnen trainen, meer manden kunnen maken en daardoor kreeg ik vertrouwen bij de basislijn. Er is nog veel werk te doen, maar ik denk dat ik een deel van mijn achterstand op de beste Franse spelers heb ingehaald. Dat vertaalde zich niet noodzakelijkerwijs in rankings, maar het was ook een bijzonder jaar omdat ik mijn masterscriptie van een business school moest inleveren.”

“Volgend jaar neem ik mijn TFP en wil ik graag in de weekenden een beetje naar het buitenland. Ik heb nog niet de kans gehad om naar Spanje te gaan, maar met mijn nieuwe schema zal ik wel ervaring kunnen opdoen in het buitenland.”

“We hebben de Interclubs doen twijfelen aan nummer 1 zaad”

“We waren als zevende geplaatst en eindigden op de zesde plaats. Het doel was om als vijfde te eindigen, maar gezien de loting en het niveau van de teams zijn we erg blij met dit resultaat. Op het veld hebben we een aantal geweldige dingen bereikt, we konden meer doen dan twijfelen aan de nummer 7 reekshoofd, we leidden 1 wedstrijd naar 1 en 0 set naar 1 in de tweede wedstrijd...”

“Er hing echt een geweldige sfeer. Teamwedstrijden, dat vond ik al leuk bij tennis maar hier padel het was echt geweldig. Het was heel goed georganiseerd, in een club die straalt padelIedereen heeft het spel gespeeld, dus we kunnen het seizoen echt goed afsluiten. In het team van 4Padel In Straatsburg kennen we elkaar goed, we hebben de paren kunnen mixen en zelfs Albano Olivetti kunnen integreren, die ongelooflijke prestaties neerzette, het was echt een pluspunt!”

“De enige lichte frustratie die ik heb betreft mijn persoonlijke prestaties. Ik zat een beetje binnen en kon mijn spel niet noodzakelijkerwijs ten volle spelen. Het team heeft mij kunnen redden en overeind kunnen trekken. Het is geweldig om vrienden te hebben die dit goed kunnen maken!”

Het einde van het Muesser/Wagner-paar…

“Na het behalen van het TFP wil ik graag grondig trainen en proberen één stage per maand in het buitenland te doen, vooral in Spanje.

Normaal gesproken stoppen Simon en ik met samen spelen. We willen ieder voor zich ervaring opdoen, ook al sluiten we niet uit dat we in de toekomst een paar toernooien samen spelen of weer een koppel vormen. Maar op dit moment willen we individueel vooruitgang boeken en partners vinden die tactisch wat meer op hun plaats zijn. Eigenlijk probeer je ervaring te vinden in een andere speler. Probeer een vaste partner te vinden om de P2000, de P1500 en een paar P1000 te spelen en ga dan in april naar de FIP om ervaring op te doen op het internationale circuit.”

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !