Het Maigret/Inzerillo-paar zal niet de prestatie hebben geleverd om het Rivera/Mercadal-paar vrij te laten! Na een achterstand van 6-4 5-2 hadden de Fransen niet genoeg veerkracht om een ​​solide Spaans tweetal om te buigen, dat uiteindelijk won met 6/4, 6/7, 7/6.

Een ingewikkeld begin van de wedstrijd

Op papier was de wedstrijd niet eenvoudig. Rivera en Mercadal staan ​​respectievelijk op de 75e en 98e plaats van de wereld, terwijl Adrien op de 158e plaats staat en Jérôme op de 138e plaats. Misschien een beetje onder de indruk van de inzet, beginnen Maigret en Inzerillo het spel een stapje lager dan hun tegenstanders. Iets steviger en regelmatiger won het duo Rivera/Mercadal de eerste set met 6-4. De wedstrijd wordt hervat en dat geldt ook voor de Spaanse overheersing. Laatstgenoemde zal vertrekken tot een voorsprong van 5-2. Alles leek voorbij en toch zal het duo Inzerillo/Maigret vechtlust tonen om terug te komen tot 5-5 voordat ze winnen in de tiebreak van de 2e set! De pauze in de medische time-out zal de Spanjaarden zo uitputten dat ze geïrriteerd raken op het veld.

De Spanjaarden gingen tot het uiterste!

Het scenario was prachtig, na twee breaks en twee gespaarde matchpunten tijdens de 2e ronde tekenden we al voor een comeback. Helaas lieten de Spanjaarden niet los, ook al waren zij de eersten die wankelden tijdens deze evenwichtige 3e set. Breuk van het Maigret/Inzerillo-paar op 3 overal. De Fransen zullen zelfs een matchpoint hebben bij 5-3 30/40 service van de tegenstander voordat ze het paar Rivera / Mercadal terug zien komen om te scoren.

Een niet onbelangrijk detail: Jerôme Inzerillo werd tijdens de 3e set opnieuw gemanipuleerd door de fysiotherapeut ter hoogte van de rechterdij. Fysiek verzwakt zal Inzerillo het volhouden tot de tiebreak, gesteund door Maigret, voordat hij tijdens deze tie-break met 7/4 verliest. Na weer een teleurstelling rust de laatste hoop van deze dag nu op Léa Godallier, die haar deelname aan de running tekent, en Thomas Leygue, die gepland staat voor de laatste rotatie, niet vóór 20 uur.