Dit weekend vond plaats om Padel Campus Arena van Billy-Berclau het Hauts de France kampioenschap van padel. Maar liefst 26 teams streden met als doel zich te kwalificeren voor de Franse kampioenschappen die in Toulouse plaatsvinden.

Onder de favorieten, het paar gevormd door Lilian Foure en haar partner Destombes. Ze slaagden er op briljante wijze in om vrijdag uit de groepsfase te komen, waarmee ze hun geplaatste status bevestigden.

Ook de halve finale verliep voor hen goed, ondanks sterke tegenstand van het duo Quillet – Bourgouin. Door de overwinning konden ze zich plaatsen voor de finale die zondag plaatsvond, tegen de andere favorieten van het toernooi, het paar Brouillard – Meddah.

Als de eerste set een wandeling in het park leek voor Foure en Destombes, die 6 games tegen 2 wonnen, bleek de tweede set een echte uitdaging te zijn. Inderdaad, het paar Brouillard – Meddah toonde sterke weerstand, maar dat was niet genoeg om te voorkomen dat het paar Foure – Destombes de titel won met een score van 6-2, 7-5.

Lilian Foure was opgetogen over de prestatie van zijn team en verklaarde: "De kwalificatiedoelstelling is bereikt en we gaan naar Toulouse met de wens om in ieder geval de kwartfinales te bereiken". De afspraak in Toulouse zit erop, we wensen het koppel Foure - Destombes het beste voor de rest van de wedstrijd.

Bij de dames wonnen Haise/Vandaele (19e Fransman) hun confrontatie in de finale tegen Kik/Carré in 2 sets: 6-2, 7-5.