Na het hebben verloren met een snorhaar van Bastien Blanqué en Dylan Guichard bij de N1 Interclubs met Damien Bayard, Jérémy Garcia kijkt terug op de sleutelmomenten van deze ontmoeting en op de resterende wedstrijd. Hij deelt ook zijn doelstellingen en vooruitgangsgebieden, evenals zijn visie op de Spaanse invloed in N1.

Matchpunten tegen Blanqué / Guichard…

“Het is nog steeds een geweldige prestatie van onze kant, ook al lacht het ons uiteindelijk niet toe. Ik heb Bastien de afgelopen jaren vaak gespeeld en het is waar dat de score altijd hetzelfde was, ik scoorde niet veel wedstrijden. En uiteindelijk begonnen we met een beetje hetzelfde scenario. Ze stonden met 6-2, 4-1 voor en daarna was er wat ontspanning van hun kant, denk ik. Daarna spelen we beter en het einde is wreed voor ons. Ik weet niet precies wat we hebben gemist. Alle punten lagen zo dicht bij elkaar dat ik denk dat de munt in de derde tiebreak de verkeerde kant op viel, ook al hadden we een goede voorsprong.”

guichard blanqué interclubs toulouse
Blanqué en Guichard zullen het warm hebben gehad

…naar degradatie…

“Vrijdag beginnen met een grote wedstrijd en een grote ontmoeting was niet eenvoudig, en dan was het niet alleen onze wedstrijd die dichtbij was in de wedstrijd tegen Toulouse. Ik denk dat we de dag ervoor ook veel energie hebben achtergelaten, dus het is duidelijk een beetje moeilijker om de volgende dag weer de strijd aan te gaan, ook al hebben we het goed gedaan. Met Damien waren we nog steeds betrokken bij deze ontmoeting tegen Vence en we speelden ook een goed team, waar ik eerlijk gezegd denk dat het bijna 50-50 was, en helaas verloren we de eerste wedstrijd en zelfs als we de eerste set wonnen met Damien, en we zijn goed begonnen, het was ook niet noodzakelijkerwijs een kwestie van mentale of fysieke vooruitgang.

Aan de andere kant waren het Maxime Moreau en Jean-Michel Pequery die altijd heel goed speelden, en toen ze van kant wisselden, was het ook iets moeilijker voor ons. Helaas konden we het tij niet keren en een beslissende wedstrijd spelen tegen Vence.” 

Een vaste partner voor 2024

“Mijn partner voor dit seizoen wordt Damien. Wij waren al met de eerste begonnen P2000 in Carquefou half januari waar we al een goed toernooi achter de rug hadden omdat het de allereerste keer was dat we samen speelden. We kenden elkaar uiteraard, we speelden vorig jaar nogal wat keren tegen elkaar.

Het is best gaaf voor mij omdat ik een goed jaar heb gehad in 2023, maar uiteindelijk in het tweede deel van het seizoen heb ik veel van partner gewisseld, ik had sinds juni 2023 niet echt een vaste partner. Zoek iemand die vast zit op de het jaar 2024 en bovendien past het heel goed bij ons goede resultaat, want we versloegen Philémon Raichman en Max Joris in Nantes op de achtste plaats, onze eerste voor beiden.

Zelfs met deze twee nederlagen op de Franse Interclubkampioenschappen blijft het nog steeds zeer bemoedigend, met name met de prestatie tegen Bastien Blanquet en Dylan Guichard. Het seizoen gaat lang duren, maar we hebben in ieder geval goede hoop om deze goede dynamiek voort te zetten en onszelf, misschien in de toekomst, wedstrijden aan te bieden zoals we daar speelden en dat het deze keer in ons voordeel uitpakt - dit."

Focus op het Franse circuit

“Voor de toekomst ben ik van plan alleen het Franse circuit te rijden. Achteraf weet ik niet of Damien een langetermijnproject heeft, maar ik denk niet dat het op dit moment relevant is. Voor mij is dat niet het geval en dat zal het ook nooit worden. Ik concentreer me liever op het Franse circuit en op mijn professionele projecten, ook al zijn ze daarmee verbonden padel, ben niet als speler.” 

Zijn vooruitgangsgebieden  

“Ik heb nog steeds een achtergrond waar ik al zes, zeven jaar speel padel. Sindsdien ben ik op bepaalde aspecten veel vooruitgegaan. Maar achteraf ben ik echt de puristische rechtsspeler die goed verdedigt, die goed met het spel omgaat, maar die misschien ook af en toe een beetje punch mist, om ook over het hoofd een beetje te accelereren. Ik denk dat dit voor mij verbeterpunten zijn.” 

De doelstellingen voor 2024

“Qua ranking wissel ik tussen de 15e en 20e plaats. Qua ranking heb ik niet noodzakelijkerwijs een doel. Het is meer een algehele verbetering van het spelniveau waar ik naar streef, omdat mijn huidige ranking mijn beste ranking is. Julien Seurin is zojuist op de ranglijst gekomen dus de eerste elf plaatsen zijn ingenomen en de beste Franse plaats staat op de twaalfde. Eerlijk gezegd qua rankings: zolang ik in de Top 20 of Top 30 blijf denk ik dat het al goed zal zijn. Ik heb tegelijkertijd nog een ander doel, en dat moet serieus worden genomen, namelijk blijven vechten zodat ‘sanders’ zoals ik door kunnen gaan in de Franse Topranglijst. Als ik nu hetzelfde kan hebben vibora die Miguel Semmler, dat past ook bij mij (lacht).”

Zijn mening over de N1 

“Voor nu moet ik toegeven dat voordat ik aan dit weekend deelnam en al die Spanjaarden zag die duidelijk beter zijn dan wij, ik tegen mezelf zei dat het veel plaatsen in bepaalde teams voor Franse spelers wegnam. We zagen het ook bij Romain Coirault die vorig jaar een hele goede prestatie neerzette en geen plek had voor de interclubs.

Maar achteraf gezien en na mijn deelname aan dat weekend vond ik het nog steeds erg goed. We hadden spektakel in 100% Spaanse confrontaties, we hadden echt ongelooflijke wedstrijden. Geïnspireerd door wat de Spanjaarden doen, denk ik dat het ook goed is voor de ontwikkeling van padel In Frankrijk. Ik denk dat het uiteindelijk goed is, ook al zijn er in de toekomst misschien veel clubs die een selectie zullen hebben die volledig uit Spanjaarden bestaat... Ik weet niet wat de FFT van plan is qua regelgeving. Waarom zouden de beste Fransen niet in N2 spelen? En tegelijkertijd zou de N1 door buitenlandse spelers worden gedragen.”

Dorian Massy

Nieuwe volger van padelIk ben gefascineerd door deze dynamische sport die strategie en behendigheid combineert. Ik vind in de padel een nieuwe passie om te ontdekken en met u te delen Padel Magazine.