Johan Bergeron, viervoudig Frans kampioen en recent bronzen medaillewinnaar op de Dubai World Cup met het Franse team, besluit om een einde aan zijn carrière.

Een nieuw avontuur begint voor deze speler die ongetwijfeld de padel français.

Een doordachte beslissing

“Het is tijd dat ik mijn beslissing van een paar weken geleden aankondig. Ik ben zeker van mijn besluit en blij dat ik het heb genomen, maar dit moment om het op papier te zetten is altijd ingewikkeld.

Ik heb besloten te stoppen met mijn carrière omdat mijn motivatie ligt bij de ontwikkeling van All In Padel. Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik aan dit ontwikkelavontuur van All In begon Padel. Het is voor mij onmogelijk om goed te blijven presteren op de baan.

Sport levert ongelooflijke momenten op, maar topsport vraagt ​​te veel tijdsinvestering. En ik ben niet klaar om het te nemen."

Johan Bergeron

Het begon allemaal met Bastien Blanqué

“Ik dank al mijn partners maar ook tegenstanders die me door de jaren heen hebben laten evolueren. Partners die vrienden zijn geworden. Een enorme gedachte noodzakelijkerwijs voor Bastien (Bastien Blanqué) met wie ik naar Madrid ging, om ons elke dag te trainen, waardoor we deze drie kampioenstitels van Frankrijk konden behalen.

Ik denk ook aan Ben en Scat (Benjamin Tison en Jérémy Scatena), met wie ik de kans had om te spelen maar ook om ongelooflijke momenten te beleven tot deze titel van kampioen van Frankrijk met Ben en dit beroemde toernooi in Dubai (in FIP) met Scat dat liet hem afmaken het jaar in de Top 100."

Een kleine spijt, maar een onverwachte bronzen medaille

“Ik wilde eindigen met deze titel van kampioen van Frankrijk, helaas was het niet mogelijk, maar ik geloof dat ik niet beter had kunnen dromen dan te vertrekken na deze onverwachte medaille op de Wereldkampioenschappen, dus oprecht BEDANKT aan alle spelers en de staf van het Franse team, want het is dankzij jullie allemaal.”

Johan Bergeron

Sanyo was geweldig met mij

"Bedankt aan alle coaches en spelers die ik heb mogen ontmoeten, bedankt dat je de tijd hebt genomen om me vooruit te helpen. Ik heb het geluk gehad om de baan te delen met vrijwel elke beste speler ter wereld, maar ik was een fan van één speler voordat ik vertrok, we konden een jaar in zijn trainingsploeg zitten en hij is altijd geweldig geweest met ik ben SANYO. Ik heb zijn overwinning op het Wereldkampioenschap kunnen vereeuwigen om "de lus te sluiten".

Steun Fransen in het buitenland

“Ik wil ook mijn sponsors bedanken die me vanaf het begin bij dit project hebben gesteund. Het is dankzij jullie dat ik in Spanje heb kunnen wonen en me voor 100% kan inzetten voor de padel "

En tot slot wil ik jullie allemaal bedanken voor jullie steun gedurende al die jaren, blijf onze Fransen steunen die investeren omdat ze het verdienen.

Mijn laatste toernooi wordt dus de P2000 in Toulouse, wat ik ga doen met Adrien Maigret, en we gaan er alles aan doen om deze laatste titel te winnen, hoop ik.

Johan Bergeron
Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.