Marc Bernils is pas 22 jaar oud. Zijn carrière ligt voor hem en de Spanjaard begint aan een nieuw project met Ricardo Martins. Ontdek deze getalenteerde jonge speler die de komende maanden meer dan één kan verrassen.

Padel Magazine : Kunt u ons uw verhaal uitleggen voor degenen die u niet kennen. Waar kom je vandaan ?

Marc Bernils:“Ik kom uit de buurt van Barcelona, ​​uit Lloret de Mar. Ik ben begonnen met tennissen en voetballen. Voetbal begon heel goed voor mij te werken, en ik begon alleen te voetballen. Op een dag ging mijn familie spelen padel, en plotseling werd ik betrapt door de padel. Ik ben toen gestopt met voetballen. Ik begon echt te trainen, daarna ging ik naar Barcelona om te verbeteren. Ik begon te spelen op het circuit van de Catalaanse Federatie en de World Padel Tour.

"Ik heb altijd met Scatena gespeeld en hij bood aan om op de APT . te spelen." Padel Toren. We hadden een goede wacht in België. Hij vertelde me dat hij met een andere Fransman kon spelen, en ik had een kans met Ricardo Martins."

Padel Magazine : Laten we het hebben over je relatie met Jeremy Scatena. Na België besluit u uit elkaar te gaan, waarom?

Marc Bernils:“Met Jeremy is het speciaal. We zijn heel goede vrienden. Ik kan wel zeggen dat hij een van mijn beste vrienden is. Ik kwam uit een periode zonder te spelen, ik was een beetje losgekoppeld en hij vraagt ​​me om iets dat ik hem niet kan geven. Alles was gehaast. Ik was fysiek niet goed. In quarterback tegen de Nederlanders wil hij een tactiek maken die ik niet kan bereiken. We verliezen dit spel, maar we zijn niet gestopt met samen te spelen vanwege dit spel. We praten, we zijn vrienden, we speelden zelfs samen de toekomst van Portugal.”

"Scat had een ander project met Tison, dus ik sprak met Miguel Oliveira die me Ricardo Martins adviseerde."

Padel Magazine : Met Ricardo voel je je meer ontspannen. Je hebt zelfs een coach hier in Portugal. In de zestiende verlies je een set, maar kom je niet uit de wedstrijd.

Marc Bernils:“Ricardo heette me welkom. Ik ben nu een maand in Portugal en woon bij zijn gezin. Hij gaf me alles toen ik hem niet kende. Voor mij is het geweldig.”

“In de zestiende hadden we een moeilijke wedstrijd. Zonder de coach denk ik niet dat we hadden gewonnen. Ik ben een speler die veel schoten heeft, maar ik mis de beslissing. Ik begon diep en maakte een paar fouten. De coach heeft me geholpen deze wedstrijd te winnen."

Padel Magazine : In de achtste behaal je je benchmarkmatch. 

Marc Bernils:"Na deze wedstrijd hadden we veel vertrouwen. Cejas en Blasco waren de favorieten. Ik denk dat ik heel goed heb gespeeld en mijn teamgenoot speelt nog steeds heel goed."

Padel Magazine : U bevindt zich momenteel op de APT Padel Toren. Wat is je doel op middellange/lange termijn?

Marc Bernils:"Mijn doel voor de komende vijf maanden is om met Ricardo te spelen, of het nu werkt of niet. Ik wil een project met hem. Ik zou graag willen zien of ik hier in Portugal kan komen wonen om met hem te trainen, of vice versa, hem in Barcelona. We gaan samen naar Zweden voor de 5 toernooien. Dan zien we wel, maar het idee is om samen verder te gaan.”

Lorenzo Lecci López

Aan zijn namen kunnen we zijn Spaanse en Italiaanse afkomst raden. Lorenzo is een meertalige gepassioneerd door sport: journalistiek door roeping en evenementen door aanbidding zijn zijn twee benen. De ambitie is om de grootste sportevenementen (Olympische Spelen en WK) te verslaan. Hij is geïnteresseerd in de situatie van padel in Frankrijk, en biedt perspectief voor optimale ontwikkeling.