We vinden Paul Daulan, de hoofdpersoon van de serie In het hart du padel na zes maanden doorgebracht te hebben Padel Stuff Bilbao, onder leiding van voormalig profspeler Andoni Bardasco.

Tien jaar in zes maanden...

“De gebieden waarop ik als speler het meest ben verbeterd, zijn verdediging en het begrijpen van het spel in het algemeen: beweging, snelheidsbeheer, ritme, maskeerschoten...

In Pau heb ik geen lessen gevolgd, ik werd aan mijn lot overgelaten: ik speelde mijn wedstrijden, ik verbeterde een beetje, maar ik behield nog steeds mijn fouten. Als je iemand als Andoni ontmoet, die deze sport en al zijn facetten echt kent, is dat een enorme boost voor de progressie. We hebben het over iemand die tot de beste ter wereld behoorde, die werd gecoacht door coaches van internationale klasse, zoals Gaby Reca, Horacio Clementi...

In het tempo waarin ik ging voordat ik naar Bilbao vertrok, zou het mij tien jaar hebben gekost om vooruitgang te boeken, zoals ik de afgelopen zes maanden heb gedaan! Toen ik aankwam, liet hij me begrijpen dat ik niet wist hoe ik moest bewegen of verdedigen, dat ik altijd ver van de bal was... Ik besefte meteen dat er werk aan de winkel was!”

Discussie tussen Paul Daulan en Andoni Bardasco padel

Gevalideerde doelstelling: vooruitgang als coach

“In Frankrijk heb ik de TFP gevolgd, het is heel goed om te leren hoe je een sessie kunt maken en om de belangrijkste principes van deze sport te kennen. Dit is ruim voldoende om een ​​doelgroep op inleidend niveau te bereiken, maar verdere diepgaande training is nodig om competitieve spelers te kunnen coachen. En dat is precies wat ik de afgelopen zes maanden heb gedaan.

Als docent geniet ik ervan omdat ik een heel ander publiek heb. Ik heb spelers van alle niveaus, jonge mensen die ervan dromen prof te worden, maar ook nieuwelingen die nog nooit racketsporten hebben beoefend! Hierdoor kan ik me op alle gebieden verbeteren en mijn vaardigheden verbreden.”

Een nieuwe rol binnen Padel Stuff

“Ik doe steeds meer mee aan alle cursussen die Andoni organiseert en geef dagelijks steeds meer lessen. Dit komt voort uit een verzoek van mij en het idee is om fulltime coach te worden Padel Stuff Vanaf september.

We kunnen heel goed met Andoni overweg, we hebben een uitstekende organisatie ontwikkeld waardoor ik kan floreren en tegelijkertijd in een behoefte kan voorzien.

Discussie Bardasco Daulan Inaki Padel Stuff bilbao

Zoals ik al eerder zei, we hebben zowel beginners als spelers die, zelfs op hoog niveau, concurreren met de Baskische nummer 1 onder de zestien, tennissers die op de ATP hebben gespeeld, spelers die meedoen aan de FIP Tour... Andoni zorgt ervoor Van de spelers ziet hij 's ochtends al hun voortgangsgebieden, en 's middags laat ik ze werken aan deze eerder geïdentificeerde gebieden.

Er komen veel mensen, mensen van overal, en eindelijk is er ruimte voor een extra docent. Het idee is dus dat ik nog minstens een jaar blijf.

En dan zal er, zoals je al weet, een tweede seizoen van In het hart van padel, met een andere speler, en het is interessant dat ik deze persoon ook een beetje kan helpen, door op mijn eigen manier alles wat Andoni mij heeft geleerd aan hem over te brengen.

Verkrijg geloofwaardigheid

“Het doel toen ik besloot naar Bilbao te komen, was om als speler te verbeteren en geloofwaardiger te zijn als coach. Verkrijg niveau om meer dingen te kunnen overbrengen en ook meer ervaren spelers te kunnen helpen.

Momenteel train ik gemiddeld drie keer per week: we hebben een groep met Andoni, maar ik doe momenteel geen toernooien omdat ik er niet echt de tijd voor heb. Sinds mijn aankomst heb ik slechts één toernooi in Bilbao gespeeld. Als ik kon, zou ik graag meer willen doen, zelfs terugkeren naar Frankrijk om meer te spelen, maar zonder echte sportieve ambitie. Het idee zou zijn om het meer voor de lol te doen, om in de praktijk te brengen waar ik aan werk, om mijn vooruitgang in een competitieve context te zien. Momenteel heb ik er niet genoeg tijd voor, maar in de toekomst ben ik zeker van plan om weer aan toernooien deel te nemen.”

Paul-daulan-Padel-spullen-deel-pista-van-padel

Gebieden om aan te werken volgen In het hart van de padel

“Ik moet altijd verbeteren in alles wat te maken heeft met het spelen van overhead shots: bandeja, vibora, smash... In de aanpak van Andoni moet je goed zijn in de basislijn om er goed in te zijn padel. En aangezien hij op de lange termijn met mij samenwerkt, wilde hij eerst de basis leggen zodat ik duurzaam vooruitgang kon boeken. Om een ​​lang verhaal kort te maken: ik heb de afgelopen zes maanden relatief weinig tijd op internet doorgebracht! (lacht)

Maar nu ik wat basisvaardigheden heb geleerd, kunnen we ons vermaken en alles wat met hoge ballen te maken heeft, oefenen!”

Paul Daulan In het hart van padel bandeja padel stuff

De verschillen met Frankrijk

“Hier zijn de spelers over het algemeen redelijk goed in de verdediging. Over het algemeen proberen mensen, ongeacht het niveau, eerst nauwkeurig te zijn, geen fouten te maken voordat ze beslissende schoten willen maken. In Frankrijk zien we vaak agressievere spelers, die op zoek zijn naar winnende punten. Het is een verschil in gemoedstoestand dat voortkomt uit het feit dat in Frankrijk de spelers van padel komen vaak voort uit tennis, terwijl er in Spanje een cultuur van heerst padel Voor jaren. Het is uiteindelijk volkomen logisch en het verschil in filosofie zou in de loop van de tijd kleiner moeten worden.”

Een nieuwe beroemdheid?

“Het is waar dat als mensen naar de academie komen, ze vaak tegen me zeggen dat ze me gezien hebben Padel Magazine. Het is uiteraard leuk om te zien dat mensen de serie volgen, maar we zijn nog niet op het punt waarop we over roem kunnen praten! (lacht)”

Aan het eind van het seizoen doen wij de boekhouding weer!

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !