Yohan Menzoyan is een man met een atypische achtergrond. Aanvankelijk was hij kapper, maar hij raakte al snel geïnteresseerd in het creëren van content en werd een influencer. Onlangs ontdekte hij de padel en werd fan. Vandaag doet hij mee aan Cupra Padel-Point Tour 2023 in Beausoleil, voor de 13e datum van de route dit jaar.

Aan de microfoon van Alice de Caunes vertelt hij over zijn reis en zijn recente relatie met de padel.

Verslaafd aan padel

“Ik wist al toen ik klein was dat ik kapster wilde worden. Ik knipte de pony van mijn moeder terwijl ze sliep. Toen ontdekte ik invloed en door inhoud te creëren, begon ik abonnees te werven. Ik ben gebaseerd op het creëren van content, daar voel ik mij het beste bij.

Het is alweer een jaar geleden dat ik met vrienden begon te spelen en ik kan er niet meer vanaf komen. padel : het is superverslavend. Ik denk dat iedereen het erover eens is dat het een verslavende sport is.”

“Uiteindelijk vond ik het leuk om met sport, haar en invloed om te gaan.”

Hoe vind je ideeën voor het maken van content?

“Het hangt af van welke inhoud we nodig hebben. Over het algemeen gebeurt dit op gevoel. Ik heb een idee dat plotseling bij mij opkomt. Ik neem de tijd om het te schrijven, ik fotografeer het en ik bewerk het. Het is echt het plezier dat voorop staat.”

Binnenkort een video over de padel ?

“Ik heb alle toernooien gefilmd padel dat deed ik. Dus ik begin wat inhoud te krijgen. Ik wil een video maken om over deze sport te praten voor degenen die het doen of voor degenen die het niet doen en die erin geïnteresseerd zouden zijn. Het zal zeer binnenkort komen. Deze wordt geplaatst op Instagram, Youtube en TikTok.

Kapper en vervolgens speler padel : Een willekeurige ?

"Het is erg grappig. Ik denk niet per se dat ik er gemak van heb padel dankzij mijn kappersvaardigheden. De flexibiliteit van de pols padel is niet noodzakelijk goed, het is beter om redelijk stijf te blijven met een hamergreep. Ik probeer daar uit te komen en de juiste reflexen te hebben.’

De ontdekking van padel

“Het is een jaar geleden dat ik begon padel. Het is heel compleet. Ik heb nooit echt racketsporten beoefend. Eindelijk ontdekte ik de padel en ik heb het fantastisch gehad. Het is zo’n geweldige sport.”

De Cupra Padel Point Tour

“Ik ben een fan van het evenement. Het team is supercool. We ontdekken veel verschillende plaatsen en terreinen. We speelden op groen, blauw en zelfs rood gras. Er is binnen en buiten, we ontmoeten veel mensen, het is zo goed. Je kunt met professionals spelen, het is niet voor iedereen.

Er zijn ook oefenwedstrijden waar je professionals kunt zien spelen. Kinderen kunnen prijzen winnen, er worden loterijen aangeboden, aperitieven… Het is geweldig.”

Een match met Maxime Moreau, Frans nr. 4, en Alexandre Leruste, wat betekent dat?

“Ik speelde vijf minuten met ze, en ik dacht dat ik een jaar goedmaakte padel dat ik had gedaan. Ze corrigeerden me en adviseerden me: ik heb het fantastisch gehad.”

Yohan Menzoyan had ook Lucile Pothier en Marie-Amélie Dardaine ontmoet in Bandol : “Nu volg ik ze op de netwerken en schrijven we af en toe met elkaar. Het is zo gaaf om goed advies te krijgen van professionals.”

Om het interview volledig te bekijken:

Amance Redondy

Fan geworden van padel, Ik ben van plan u op de hoogte te houden van al het nieuws padel ! Tot snel op de piste!