Ale Galan, nummer 1 in de WPT verhuisde van Zidane naar Z5. Na gesproken te hebben op de toekomst van professionele circuitsen op de World Padel Tour en Frankrijk, vertelt hij ons over zijn jeugd en zijn begin in de padel.

Lorenzo Lecci López: Voordat we het hebben over de Galán van de WPT, willen we het hebben over de kleine Alejandro. Hoe ben je begonnen met de padel ?

Ale Galán: “Ik begon toen het racket groter was dan ik! Ik speelde op het veld dat in de woning van mijn huis was. We speelden met mijn zus, met andere buren. Ik was 5 of 6 jaar oud. Ik was de kleinste van allemaal en ik wilde altijd winnen. We begonnen wat serieuzer te trainen, en zo raakte ik verslaafd padel.

alba y ale galan
Afbeelding arkosports

Lorenzo Lecci López: Je zus Alba Galán is 4 jaar ouder dan jij. Op welke leeftijd begon je haar te slaan? (nou als je haar slaat...)

Ale Galán: “{Lacht} Er was een keerpunt toen we begonnen te kibbelen, en vanaf dat moment stopten we met samen spelen. Toen ik opgroeide en die gestalte begon te krijgen, begon ik het te verslaan! ”

Uit zijn namen kunnen we zijn Spaanse en Italiaanse afkomst raden. Lorenzo is een meertalige gepassioneerd door sport: journalistiek door roeping en evenementen door aanbidding zijn zijn twee benen. Hij is de internationale heer van Padel Magazine. Je ziet het vaak op verschillende internationale concoursen, maar ook op grote Franse evenementen.