Fernando Belasteguin is niet alleen de meest succesvolle speler in de geschiedenis, maar maakt ook fysiek indruk. Op 43-jarige leeftijd heeft de Argentijn zojuist een tweede opeenvolgende titel op de World Padel Tour met Arthur Coello.

Wel fysiek

Als Bela het veld verblindt met zijn talent en zijn zeer goed doordachte schoten, waar dan? De leyenda van Pehuajó maakt indruk op zijn vermogen om zeer intensieve wedstrijden te houden tegen spelers die soms half zo oud zijn als hij. Wat meer is tijdens een seizoen waarin de weken van toernooien als nooit tevoren aan elkaar zijn gekoppeld!

“Fysiek voel ik me heel goed. Toen ik klaar was met de Premier Padel uit Mendoza nam ik 3 dagen vrij, daarna deed ik 15 dagen heel hard werken omdat ik wist dat ik van september tot december, met het aantal toernooien, niet zou kunnen trainen, dus ik ben erg goed", legde Fernando Belasteguin uit aan onze collega's van Padel Hoog.

Tijdens de twee weken vakantie heeft Bela dan ook keihard getraind om het fysieke ritme niet te verliezen. We vragen ons af wanneer Bela rust, en het antwoord is nooit. Dus dat is het geheim.

Hij en Arturo Coello lijken het beter met elkaar te kunnen vinden dan ooit en het paar is duidelijk in kracht gegroeid. Bela heeft het uitgelegd bij de microfoon van Padel Magazine uit Zweden.

"Leugens"

Onlangs had Fernando Belasteguin ook enkele nogal merkwaardige woorden in de Spaanse media El Largero:

"In de professionele sport ga je op een gegeven moment door momenten van onwaarheid, leugens, interesse ... en in Pehuajó [Argentinië] zijn doet me veel goed, omdat het pure mensen zijn". Ze maken je schoon.” Over wie heeft de Argentijn het?

Ten slotte bood Bela in een interview met de Catalaanse krant Sport ook een interessante reflectie op zijn carrière:

“Vandaag staat mijn hoofd me niet toe om te genieten van wat ik heb bereikt, omdat ik week na week moet blijven verbeteren om competitief te blijven.'.

Bela won gisteren zijn 229e WPT-titel.

Uit zijn namen kunnen we zijn Spaanse en Italiaanse afkomst raden. Lorenzo is een meertalige gepassioneerd door sport: journalistiek door roeping en evenementen door aanbidding zijn zijn twee benen. Hij is de internationale heer van Padel Magazine. Je ziet het vaak op de verschillende internationale wedstrijden, maar ook op de grote Franse evenementen. @eyeofpadel op Instagram om zijn beste foto's te zien van padel !