Focus op Clément Geens, de Belgische nummer 1 van padel, die zojuist toegetreden tot het Kuikma-team en die zich voorbereidt op de kwalificaties van de Premier Padel Riyad P1. De 27-jarige uit Ukkel vertelt ons zijn verhaal met de padel, zijn nieuws…

Een familie van hockeyspelers

“Ik kom uit een familie van hockeyers. Mijn moeder speelde twintig jaar in het nationale team, mijn vader en mijn neef speelden ook heel goed, mijn oom coachte de nationale heren- en damesteams... Ik begon ook met hockey, daarna ging ik over naar tennis, waar ik de 245e plaats bereikte. op de ATP-ranglijst van 2016.

Ik had aan het einde veel blessures, dus stopte ik en draaide me om padel. Ik begon met vrienden toen er een club bij ons in de buurt opende. In eerste instantie was het een hobby, omdat ik altijd tenniste. Maar toen ik mijn tenniscarrière beëindigde, ben ik tennislessen gaan geven. padel, hebben we een academie opgericht (Padel Evenementen Academie) met een van mijn beste vrienden, François Azzola, die ook in het nationale team zit. Ik begon steeds meer te spelen en omdat ik competitief was, begon ik resultaten te behalen. Ik besefte dat ik best goed speelde, ik had goede resultaten in België en dus liet ik me verleiden door het idee om toernooien in het buitenland te spelen.”

Een druk schema

“Ik woon vlakbij Brussel, in Ottignies met mijn vriendin, waar we deze academie van hebben padel met François en we organiseren cursussen, stages in drie verschillende clubs en ik werk ook bij de AFT Padel als sportdirecteur ben ik buiten dus erg druk padel. Ik geef les, maar ik heb geen vaste uren omdat het te ingewikkeld is met reizen, maar ik zorg nog steeds voor goede jongeren, ik vervang de coaches als ze niet beschikbaar zijn en ik kan... en ik probeer ook te vinden tijd om meer te kunnen trainen.”

Betreed de wereldtop 100

“Mijn huidige persoonlijke doel is eigenlijk om te proberen in de Top 100 van de wereld te komen. Daar ben ik in Saoedi-Arabië voor de P1 in Riyad, daarna ga ik de Major doen in Doha, het idee is om te proberen alle toernooien te doen Premier Padel waar we kunnen terugkeren, en ook FIP kunnen doen. Tegelijkertijd zal ik deelnemen aan België Padel Tour, het nationale circuit dat bestaat uit vier toernooien met de beste Belgische spelers (het equivalent van de P2000 in Frankrijk), en de Belgische kampioenschappen.

Dit jaar speel ik alle internationale toernooien met de Italiaan Marco Cassetta, en op de toernooien in België met Maxime Deloyer.”

Welke plaats voor België in de volgende competities?

“Met de Belgische nationale ploeg zullen we proberen aan de top te blijven, we zouden het uiteraard graag beter doen dan andere jaren, maar het is altijd moeilijker omdat alle landen vooruitgang boeken. We eindigden op de vijfde plaats op het EK dus we gaan proberen het minstens zo goed te doen, en een Top 8 op het WK, na de zesde plaats behaald tijdens de vorige editie, zou wederom een ​​positief resultaat zijn voor een klein land zoals de onze.

Geens Peeters overwinning België 2022 Mondial Dubai
Peeters Geens

België kan competitief zijn tegen Frankrijk, Zweden, Italië… We hebben Italië verslagen tijdens het laatste Wereldkampioenschap. Op papier zijn deze landen favoriet als ze tegen ons spelen. Het zijn grotere landen met meer spelers en meer clubs, maar we hebben de kwaliteit om te concurreren.

Op de lange termijn moeten we jonge mensen nog meer ontwikkelen via academies, via clubs, de federatie... Er worden veel dingen in gang gezet en we gaan de goede kant op, maar zoals in alle sporten zal dat altijd zo blijven. moeilijk voor ons om te concurreren met landen als Frankrijk of Italië, die tien keer zoveel inwoners hebben.”

Een nieuw avontuur met Kuikma

"Padel Events Academy werkt samen met Decathlon, al onze docenten zijn uitgerust met Kuikma, inclusief mijn beste vriend François Azzola die al ruim een ​​jaar bij hen werkt. Hij was erg blij met het materiaal, erg blij met de opvolging… Ik was ook verslaafd, ik werd heel goed ontvangen in het team, ze staan ​​heel dicht bij hun spelers, wat ik prettig vind. Bovendien kunnen spelers echt betrokken raken bij onderzoek en ontwikkeling, en het is geweldig om de kans te krijgen om het merk te helpen groeien.

Ik heb alle pala's geprobeerd en al snel gaf ik de voorkeur aan de LS Pro. Ik merk dat de bal in het racket blijft hangen en kan echt beslissen wanneer ik meer wil accelereren. Ik heb veel controle en manoeuvreerbaarheid in de verdediging, en nog steeds een geweldig gevoel van kracht als ik wil slaan!”

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !