David Lillo, de coach van Miguel Semmler, die coacht bij David Lloyd La Finca, blikt terug op het toernooi van zijn speler met Cyril Hanouna at Padel arena.

David Lillo, nummer 1 in Madrid voor 35-plussers

“Vorig jaar was ik nummer 1 boven de 35 en tweede in Madrid. Ik speel al 20 jaar padel. Ik heb getraind met geweldige spelers: Sanyo Gutiérrez, Ramiro Moyano, Cristian Gutiérrez, Miguel Lamperti… Ik heb met al deze spelers gespeeld, ook al ben ik nooit een prof geweest.

Ik ben 43 jaar oud, op dat moment was er niet genoeg geld in de padel om echt de kost te verdienen. Je moest ernaast lessen geven... Competitie was voor mij meer een hobby, ik speelde toernooien in Madrid, nationale toernooien maar nooit met het doel om prof te worden.”

“De David Lloyd La Finca is een ongelooflijke club, met 13 tracks van padel, 10 tennisbanen en een enorme fitnessruimte. We openden het deel van de padel aan niet-abonnees. We hebben een school van 300 spelers met een vrijetijdsgedeelte en een wedstrijdgedeelte. We hebben altijd meer spelers padel, en het is een kans voor de club!”

'Cyril speelt nog steeds te snel'

“Ik train Miguel in Madrid en vergezel hem naar bepaalde toernooien. Met Cyril probeerden we hem te helpen, zodat hij kon verbeteren en competitiever kon worden.

Ik denk dat we de tegenstanders moeten feliciteren die een heel goede wedstrijd hebben gespeeld. Miguel is een erg goede speler en Cyril, die van tennis komt, speelt nog steeds te snel. We willen hem leren langzamer te spelen, en dag na dag probeert hij meer te spelen padel en minder bij tennis!”

Cyril Hanouna in de Franse Top 100?

“Ik denk dat Cyril in de Franse top 100 kan komen, maar daarvoor moet hij heel veel geduld hebben, ervaring opdoen door veel wedstrijden en toernooien te spelen. Beetje bij beetje begrijpt hij deze sport steeds beter.

Eindelijk, voor iedereen, en niet alleen voor de padel, als je echt op één ding aankomt, denk ik dat je je doelen kunt bereiken!”

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !