Dit weekend werden de regionale kampioenschappen gehouden van padel. In Occitanië vonden ze plaats bij WinWin Padel Club Hauts-de-Nimes. En bij de dames waren het Laurence Andreoletti en Élodie Damiano die zich kwalificeerden voor de Franse kampioenschappen die plaatsvinden van 22 tot 24 september tot 4Padel van Toulouse.

Een felle strijd

Terwijl alles had kunnen eindigen in de halve finale tegen Stepien / Merah, maakte het Andreoletti / Damiano-paar de ontmoeting met ervaring teniet. Geleid 6/4, 2/6, 2/5 door de geplaatste 5, zelfs een matchpunt gespaard in deze derde set, en uiteindelijk 7/5 gewonnen in deze beslissende ronde na een prachtig gevecht.

In de finale stonden Laurence Andreoletti, voormalig Frans nummer 20 en Élodie Damiano, nummer 3 in 2017, tegenover de nummer 1, bestaande uit Sylvie Piau (nr. 42) en Ophélie Wuithier (nr. 39). En nadat ze in de halve finale uit het niets kwamen, won het thuispaar Andreoletti/Damiano de eerste set met 6/4. Elodie en Laurence zetten hun momentum voort en leidden 4/2 in de tweede set, maar door hun ballen niet om te zetten van 5/2, lieten ze uiteindelijk het Piau / Wuithier-paar terugkomen en de tweede set met 6/4 winnen. De kwalificatie werd uiteindelijk gespeeld in de beslissende game van de derde set. En het was Élodie Damiano die het lot van de wedstrijd kwam bezegelen met een winnende zet om de tiebreak met 7-5 te winnen. Eindscore: 6/4, 4/6, 7/6 (5).

"We hadden echt niet verwacht dat we tot het einde zouden gaan", legde Élodie Damiano uit aan Midi Libre. Nadat ze kampioen van de Gard waren en nu kampioen van Occitanie, zullen de terugkeerders een verrassing willen creëren tijdens de Franse kampioenschappen in september.