Een ongebruikelijke column deze week voor de eerste van het jaar: ik wil even mijn persoonlijke ervaring met je delen. Ik had de kans om tijdens de Allerheiligenvakantie een geweldige ervaring binnen het X3-team Padel, gevestigd in Madrid. Een andere wereld !

Madrid: een long van padel wereld-

4 dagen dromen in Mekka vanaf padel ! Ik vertrok met het project om uit te rusten, om Madrid te herontdekken, de hoofdstad van dit fantastische land waar ik veel van hou, om een ​​beetje te werken om mijn toekomstige columns voor te bereiden op Padel Mag, en waarom niet, om een ​​of twee keer te spelen padel… “Omdat dit toch het land is waar het moet”, zei ik tegen mezelf!

Het aantal beoefenaars in de Gemeenschap van Madrid wordt geschat op meer dan 800! Ja, ja, u leest het goed: 000, dat wil zeggen ongeveer 800% van de totale bevolking van de omgeving. Een andere wereld zeg ik je!

Dus stopte ik mijn pala en twee sportkleding in mijn koffer ... voor het geval dat! Als een prinses verwelkomd door mijn vrienden, expats daar, was ik meteen op de hoogte. Zodra ik aankwam, werd mij aangeboden om de volgende dag om 4 uur een afwezige in een klas te vervangen en vervolgens een wedstrijdje achterop te spelen tegen de leraar. Middagdutje? Onmogelijk ! Ik sta weer XNUMXe tijdens een sessie gecoacht door de heer Bastien Blanqué (drievoudig Frans kampioen overigens) en als ik wil, kan ik 's avonds nog spelen ...

Rust de volgende dag? Onmogelijk (alweer)! Mijn vriend biedt me een diagonaal aan in de grootste club ter wereld (43 velden van padel !)… De avond voor de boeg voor een socios-club, een van de oudste in Madrid. Wederom een ​​geweldige cursus aangeboden door een Spaanse coach, die zich perfect aanpast aan de kleine "Francesa" die er doorheen komt: passie, motivatie, positief... hun vreugde is verslavend!

Cervezas en tapas met de meiden aan het eind, in een gemoedelijke, vriendelijke en luidruchtige sfeer, Spaanse stijl.

Ouderwets land

Derde dag van mijn vakantie in Madrid. Vandaag zal het deel uitmaken van een lokale "urbanisatie" op een van de oudste nog bruikbare gronden: muren aan de achterkant, hek aan de ene kant ... en muur aan de andere kant (met een geschilderde strook om de plaats te materialiseren. waar is het gebruikelijke hek: in het begin verwarrend). Het lokale paar is, zoals vanaf het begin, schattig! Het was een genoegen om zoveel verschillende spelers te ontmoeten, met zo'n onberispelijke gemoedstoestand.

De meeste “urbanisaties” in Spanje bieden toegang tot een zwembad, tot een perceel van padel, in een sportschool, enz. En natuurlijk een hele hoop "liefhebbers" klaar om zo snel mogelijk een waanzinnig spel te delen!

Ik verspeel dan een nieuw spel. In plaats daarvan is het een dutje, rust in de jacuzzi en herstel in de sportschool... in de woning van mijn vrienden.

Mojito 's avonds om in de lokale sfeer te blijven.

Alweer de vierde en laatste dag van mijn uitje in Madrid. Mijn terugvlucht is halverwege de middag. Programma van de dag: padel natuurlijk ! Wederom een ​​andere club ontdekt in een andere "urbanisatie", tegen lokale spelers die om 10 uur een wedstrijd accepteerden! Schitterend deel op een geweldige kavel, te midden van gebouwen, met kristallen ramen. We spelen onder de blikken en gejuich van de bewoners die op hun terras aan de koffie zitten. Spaans leven!

Het is tijd om je koffer te sluiten, je pala weg te zetten en naar huis te gaan. Hoofd vol beelden, gegiechel in overvloed, verrijkend delen, intense momenten en onvergetelijke ervaringen!

Hier heb ik stage gelopen x3 Padel… Op maat gemaakt zoals ze het voorstellen, voor iedereen! Een andere wereld…

En jij, wanneer ga je ze ontmoeten?

Que disfruten! Pluk de dag !!

Line Meites

Line Meites is een van de beste Franse spelers in padel. Het is de stem van je leven Padel Magazine. Maar niet alleen, ze presenteert ook de column "Onderzoek naar het Zwitserse zakmes". Elke maand komt ze terug op een controverse of een thema dat haar na aan het hart ligt.