Als voorbereiding op een paratenniswedstrijd in Blois vond de 1e editie van het toernooi plaats padel-fauteuil op de hellingen Loire-vallei Padel.

Deze wedstrijd werd georganiseerd door het Ligue Centre Val de Loire en door CD 41 zes paar die om de trofee streden door elk 3 tot 4 wedstrijden te spelen. Een P100 geprezen door diverse Franse top 10!

In de finale speelden de twee geplaatste teams, bestaande uit 4 spelers gerangschikt in de Franse top 10, stonden tegenover elkaar in een zeer spannende wedstrijd, die eindigde met de kleinste gaten (10/8 in de super tie-break).

Kevin Piette, geassocieerd met Sébastien Husser-Walther, won deze eerste Blésois-titel door te verslaan Laurent Giammartini et François Heyraud. Eindscore: 6/2 4/6 10/8.

De rest van het circuit padel-fauteuil staat gepland voor de maand mei, ter voorbereiding eerste Franse kampioenschappen padel-fauteuil !

Gwenaelle Souyri

Het was zijn broer die hem op een dag vertelde hem te vergezellen op een circuit. padelSindsdien heeft Gwenaëlle de rechtbank nooit meer verlaten. Behalve als het gaat om het gaan kijken naar de uitzending van Padel MagazineVan World Padel Tour… of Premier Padel…of de Franse kampioenschappen. Kortom, ze is een fan van deze sport.