Aanwezig in Beausoleil als onderdeel van de 9de etappe van de Cupra Padel-Point Tour, Florent Manaudou ging naar de microfoon van Padel Magazine om terug te komen op verschillende thema's rond de padel en zijn carrière.

"Ik moest spelen" padel ongeveer tien keer in de afgelopen vijf jaar, maar elke keer is het een plezier”

Padel Magazine : U bent vandaag aanwezig op de Cupra Padel-Point Tour, die meestal heel speciale gasten met zich meebrengt. Hoe beoordeel je het evenement? Heb je plezier?

Florent Manaudou : "Ik vind het moeilijk om geen plezier te hebben als je speelt padel al. Het is een sport die super leuk is, en omdat het dicht bij mijn huis is, is het vaak op mooie plekken.

Ik heb het geluk gehad om 2 jaar bij Cupra te zijn, de kans om te komen deed zich voor. Ik ben super blij om hier te zijn en vooral met pro en semi-pro spelers te kunnen spelen, want zo leer je sneller. »

Padel Magazine : Precies, wat was je eerste relatie met de padel ? Je speelt vaak padel ?

Florent Manaudou : "Er was een club in de buurt van Marseille, ik heb 10 jaar in Marseille gewoond en een vriend van mij die daar badmeester was, zei tegen me: 'Kom, we gaan spelen padel ! ". Ik wist het helemaal niet, ik had duidelijk de video's gezien, enz. Maar ik had het nog nooit echt geprobeerd.

Ik had een beetje tennis gespeeld met mijn vader en vrienden, Ik had een beetje balgevoel en ik had heel snel plezier. Dit is wat vaak naar voren komt als we het hebben over de padel, maar het is en het is een zeer aangename sport om te beoefenen.

Ik moet de afgelopen vijf jaar een dozijn keer hebben gespeeld. Maar elke keer is het een plezier, en elke keer heb ik het gevoel dat ik vooruitgang boek. En nog meer bij de profs (lacht). »

Florent Manaudou Forehand

De sterke en zwakke punten in padel door Florent

Padel Magazine : Ik denk dat je jezelf als zwemmer uit je hoofd kent. Maar hoe zou je jezelf omschrijven als speler van padel ?

Florent Manaudou : “Ik heb de kans om mezelf heel goed te leren kennen, om mijn lichaam een ​​beetje te kennen en om te zien hoe het beweegt in de ruimte. Vooral omdat ik een topsporter ben en het mijn werkinstrument is.

Daarna is het voor mij ingewikkeld om op het droge te zijn, omdat ik liggend in het water ben, dus het is helemaal anders.

Ik ben nog steeds behoorlijk aan het multisporten. Mijn belangrijkste sterke punten zijn kracht, explosiviteit en ik ben erg lang, dus ik kan veel ballen vangen. Daarna is de beweging een beetje ingewikkelder, begrijpen waar de bal heen gaat. Ik zou op een dag willen zien dat de bal naar buiten gaat, dat ik ook naar buiten ga en dat ik een kleine speciale zet doe! Het is mijn droom om dat te kunnen doen, maar ik speel niet genoeg, als ik klaar ben met mijn carrière denk ik dat ik wat meer met vrienden ga spelen. »

Padel Magazine : We zouden je als zwemmer kunnen zien, ook als handbalspeler. waarom geen speler? padel later ?

Florent Manaudou : "Ik moet een speler vinden die met mij speelt en die goed is. Laat hem het me leren, want alleen leren is goed, maar ik denk dat er heel belangrijke basisprincipes zijn zoals in veel sporten. En als we ze niet hebben, krijgen we slechte gewoonten.

Als ik op een dag echt ga spelen padel,,Ik moet lessen volgen bij hele goede spelers. »

Florent Manaudou jongleert

Zijn associatie op het circuit met Alix Collombon

Padel Magazine : Je zei in een interview met Sport Buzz Business dat je niet kon wachten om samen met Alix bij een Cupra-evenement te zijn. Vandaag is het je gelukt, kun je ons iets vertellen over deze ervaring met Alix?

Florent Manaudou : " Dat is geweldig ! Ze leerde me een paar kleine slagen, een paar bewegingen, racketposities, enz.

Ik leer graag dingen alleen, omdat ik mijn lichaam heel goed ken. Maar als je zo'n professioneel iemand hebt, is dat geweldig! Ik ontmoette hen (Alix Collombon en Ben Tison) afgelopen december tijdens een Cupra-evenement en ik wilde natuurlijk met zeer goede spelers spelen, het zijn de twee Franse nummer 1's. Niets beters voor mij dan proberen met ze te spelen !

Ik speelde met Alix die me veel dingen heeft geleerd en we hebben het gevoel dat ze meer wil delen. Ik vind het superleuk als je gepassioneerd bent door je sport of je bezigheid: slagen, dat soort “tips” geven met plezier en een glimlach.

Het is een vrij jonge sport, maar wel een die booming is. Ik ben als 10-jarigen: ik leer en ik luister zoveel mogelijk! »

Alix Collombon Florent Manaudou Cupra Padel Point Tour Beausoleil

“Als de Spelen in een Spaans land worden gehouden, is de kans groot dat de padel present zijn"

Padel Magazine : Laatste vraag, we weten dat je Olympisch kampioen was op de 50 meter vrije slag in 2012 in Londen. Over de Olympische Spelen gesproken, denk je dat de... padel heeft het potentieel om op middellange termijn een Olympische discipline te worden?

Florent Manaudou : " Ik denk van wel. Daarnaast zijn er steeds meer vergunninghouders. Er zijn zeker veel Spanjaarden en zij zullen zeker degenen zijn die de meeste medailles zullen winnen in de padel !

Dan weet ik dat op de Spelen elk organisatiecomité het recht heeft om sporten toe te voegen: in Tokio was het bijvoorbeeld karate, in Parijs zal het breakdance zijn... Ik denk dat als de Spelen in een Spaans land worden gehouden, de kans groot is de padel present zijn.

Daarna moet het daar blijven en het moet een vrij "terugkerende" sport zijn, maar ik maak me er niet al te veel zorgen over. padel. Hij moet op zijn minst in de Wereldspelen die nu gebeuren. Dat hij daar een passage maakt zodat mensen er wat meer in geïnteresseerd zijn […], maar ach, als je het op tv ziet, is het geweldig.

Het is heel gemakkelijk te volgen, als je een beetje tennis kent, is het hetzelfde punten tellen, enz. ik hoop de te zien padel op de Olympische Spelen van 2032 of 2036.”

Bekijk hier het video-interview:

Nasser Hoverini

Gepassioneerd door voetbal, ontdekte ik de padel in 2019. Sindsdien is het zo gek geweest op deze sport dat ik mijn favoriete sport heb opgegeven.