Alexis Coulombeau, 76 jaar oud, staat op de 22e plaats in Frankrijk en maakt deel uit van de nieuwe generatie voetballers. padel. Tijdens ons interview vertelt hij over zijn carrière en onthult hij zijn ambities, waaronder een vertrek naar Spanje in de toekomst.

Een “kleine” nieuwkomer in de padel

'Ik heb de padel twee en een half jaar geleden, toen Covid-19 arriveerde. Daarvoor heb ik veel getennist. Vanaf dat moment begon ik de padel en dat ik het als hobby begon te doen, terwijl ik bleef tennissen.

“Beetje bij beetje begon ik, als een echte concurrent, toernooien te spelen padel en ik heb er zin in. Uiteindelijk besloot ik te stoppen met tennissen, omdat ik het echt serieus begon te nemen. padel. “Beetje bij beetje begon ik, als een echte concurrent, toernooien te spelen padel en ik heb er zin in. Uiteindelijk besloot ik te stoppen met tennissen, omdat ik het echt serieus begon te nemen. padel. '

Klaar voor Spanje

“Ik ben niet van plan daar te stoppen. Ik heb ambitieuze plannen voor de toekomst. Ik ga me vestigen in Spanje, in Barcelona. Mijn doel is om intensief te trainen en actief deel te nemen aan het Catalaanse circuit. De volgende stap zal zijn om deel te nemen aan FIP-toernooien en mezelf te meten met de beste spelers.

Ik zal me bij andere Franse spelers voegen in Barcelona. Ik ben van plan gebruik te maken van hun expertise en ervaring van over de grens. Deze verandering van omgeving en opleidingsniveau moet zeker bijdragen aan mijn ontwikkeling als speler. padel. '

Duidelijke doelen

“Ik bereikte onlangs de finale op P1000 4Padel uit Limoges met Robin Roux, het was een zeer verrijkende ervaring. Voor de P1500 in Bordeaux speel ik met Simon Wagner, die ons versloeg finale. Daarvoor zal ik de week ervoor ook deelnemen aan de P1000 van Le Mans, samen met Tom Mitjana. Dit zijn de laatste twee doelen die ik mezelf heb gesteld voordat ik naar Spanje vertrok.

Mijn doelstellingen voor de komende twee jaar in Frankrijk zijn duidelijk. Momenteel sta ik 76e en mik ik binnen één à twee jaar op de Franse Top10. Het is een uitdaging die ik serieus neem en waar ik hard voor werk.”

Alexi Coulombeau

Alexis Coulombeau, Alix Collombon?

“Het is soms grappig om te zien dat sommige mensen mij verwarren met de speler Alix Collombon. Het is waar dat onze achternamen bijna op elkaar lijken, en ze klinken een beetje hetzelfde als we ze uitspreken. Deze verwarring kan soms vleiend zijn, omdat ik hierdoor een naam kan delen met een speler die in de branche wordt erkend. Beetje bij beetje kan dit ook helpen om mijn bekendheid in de wereld te vergroten padel. Ik zie het dus als een kans voor mijn carrière!”

Dorian Massy

Nieuwe volger van padelIk ben gefascineerd door deze dynamische sport die strategie en behendigheid combineert. Ik vind in de padel een nieuwe passie om te ontdekken en met u te delen Padel Magazine.