Het was dan ook een ongekende finale in Limoges P1000 4Padel. Maxim Joris et Simon Wagner (TS1) geconfronteerd Alexis Coulombeau et Robin Roux buitenstaanders van het toernooi.

De affiche verscheen onevenwichtig op papier, aangezien de rangordekloof in de praktijk aanzienlijk was. Er zal echter een gevecht zijn geweest in deze wedstrijd die je hebt kunnen volgen Padel MagTV.

In een wedstrijd die duurde ruim twee uur, Maxime Joris en Simon Wagner wisten de trend van deze ontmoeting te keren en in drie rondes te winnen. Overwinning 4/6 6/4 6/4.

Roux/Coulombeau zorgt voor een verrassing

In de eerste set zou niemand een muntje op Robin Roux en Alexis Coulombeau hebben gezet... aan het begin van de wedstrijd. Net als in hun halve finale, Maxime Joris en Simon Wagner gaan uit elkaar door als eerste te breken in deze wedstrijd.

Maar net als vanochtend lijdt het eerste zaad de terugkeer van zijn tegenstanders. Zonder te haasten herwonnen ze de pauze door een punt van goud waarmee ze perfect wisten te manoeuvreren.

Bij 5-4 voor Coulombeau/Roux serveert het duo Joris/Wagner. Terwijl we nadenken over het 1e zaadje kalm op zijn servicespel, is ze opnieuw verrast door de kwaliteit van de feedback van buitenstaanders. Tegen alle verwachtingen in, op een nieuw punt van goud, Alexis Coulombeau en Robin Roux winnen de eerste set.

ROUX COULOMBEAU P1000 4PADEL

Maxime Joris en Simon Wagner maken gelijk

Aan het begin van de tweede set waren de wedstrijden in evenwicht. Om 5 uure spel, terwijl de twee teams op 2 staan, Simon Wagner en Maxime Joris staken wat meer in hun schot. Wij voelen dat het 1e reekshoofd in deze ontmoeting weer de leiding wil nemen. Wat ze sindsdien doet het duo Wagner/Joris breekt en leidt met 3-2.

De vloek is verbroken voor Simon Wagner en Maxime Joris. Zij die er niet in slaagden een pauze te houden zonder achterop te raken, Eindelijk lukt het om de set te bemachtigen.

Na een half uur spelen, zaad 1, Wagner/Joris, overal gelijk op een set. Deze finale gaat dus regelrecht richting een beslissende ronde!

JORIS WAGNERP1000PADEL

Wagner/Joris aan het einde van het gevecht

In dit derde bedrijf zijn de eerste breakkansen voor het duo Roux/Coulombeau, op 3-2. Beide kansen worden gemist door buitenstaanders.

In het daaropvolgende duel waren het Simon Wagner en Maxime Joris die meerdere breekpunten. In tegenstelling tot zijn tegenstanders laat het eerste reekshoofd zijn kansen niet onbenut neem daarom het voortouw in deze derde ronde.

EINDSTATISTIEKEN P1000 4PADEL LIMOGES

Er komt geen zoveelste remontada voor Alexis Coulombeau en Robin Roux. Ondanks een hele mooie finale en een heel goed niveau, ze misten iets om te winnen. Voor Simon Wagner en Maxime Joris is het uiteindelijk zover de titel in hun zak als ze Limoges verlaten. Maar wathet was moeilijk voor de grote favorieten die geen recht hebben gehad op een gemakkelijk toernooi!

WAGNER JORIS FINALE P1000 4PADEL LIMOGES
Gwenaelle Souyri

Het was zijn broer die hem op een dag vertelde hem te vergezellen op een circuit. padelSindsdien heeft Gwenaëlle de rechtbank nooit meer verlaten. Behalve als het gaat om het gaan kijken naar de uitzending van Padel MagazineVan World Padel Tour… of Premier Padel…of de Franse kampioenschappen. Kortom, ze is een fan van deze sport.