Het lid van het Franse team van padel, Jérémy Scatena, beantwoordt onze vragen met alle oprechtheid die hem kenmerkt. Zonder taal van hout heroverweegt hij zijn gemoedstoestand voordat hij 2022 aanvalt, dat belooft te worden "een explosief jaar'.

Na de Worlds gaat het avontuur verder in het Midden-Oosten

Na de wereldkampioenschappen padel Ik had besloten om in het Midden-Oosten te blijven, te beginnen met twee evenementen in Doha en Dubai voor het bedrijf Inovalis.

Daarna verbleef ik een week in Dubai in de schitterende Matcha-club waar ik samen met mijn lokale partner toernooien organiseerde.

Met dat laatste willen we jongeren ondersteunen die potentie hebben en niet alle middelen hebben om hun ambities waar te maken.

Club van padel Matcha Dubai

Creëer een team van veelbelovende spelers

Het doel is om hen te ondersteunen en te laten groeien binnen een "Team" door hen de technische, logistieke en financiële middelen te geven om het topniveau te bereiken.

We hebben ons gericht op verschillende jonge Spaanse en Argentijnse spelers, terwijl we in gedachten hadden om Franse spelers te integreren. We hopen in de eerste helft van 2022 operationeel te kunnen zijn.

Le padel in Koeweit ontploft

Ik ging een beetje naar Koeweit op avontuur zonder iets voor te bereiden om een ​​invloedrijke man in het land te spelen. Het resultaat is definitief, de padel explodeert in dit land in een indrukwekkend tempo, met belangrijke en hoogwaardige clubprojecten. Bijvoorbeeld in Koeweit-Stad: 14 panoramische en overdekte banen voor het einde van het jaar!

Een geweldige afsluiting van het seizoen, ook al hebben sommigen een kort geheugen

Ik denk dat ik het jaar heel goed heb afgesloten, vooral met twee prestigieuze overwinningen op Fede Quiles / Lucho Soliverez (met Benjamin Tison) en Vasco Pascoal / Nicolas Barrera (met Santiago Rolla). Wedstrijden die blijkbaar onopgemerkt bleven.

Het Franse team slaagde in zijn wereld door als 4e te eindigen. Op persoonlijk vlak was het verrijkend omdat ik voor het eerst in 1 jaar niet aan een grote wedstrijd begon. Ik had er last van, maar het klikte en stelde me in staat om me mijn assen van vooruitgang voor te stellen.

Vanaf dit jaar herinner ik me mijn wedstrijd tegen Cristian Gutiérrez / Maxi Sanchez en mijn communie met het publiek. Het was fantastisch, onvergetelijk voor mij.

 

frankrijk duitsland globaal padel qatar bergeron scatena

Ik word oud. Ik moet optimaliseren

Ik weet dat ik ouder word en dat mijn jaren van topprestaties geteld zijn.

Ik ga fysiek veel trainen en al mijn energie in mijn professionele carrière steken. Ik wacht op de release van de verschillende kalenders, maar het is duidelijk dat ik FIP-toernooien en toernooien in Frankrijk zal spelen.

Ik zal alle APT's spelen

Ik zal alle APT-toernooien spelen Padel Tour inclusief de “Future” toernooien.

Er zijn twee spelers met wie ik zou willen evolueren: Tolito Aguirre en Diego Ramos.

Ik doe er alles aan om een ​​eenjarig project op te zetten om niet steeds van partner te hoeven wisselen.

scatena lob padel global frankrijk

Frankrijk loopt achter

Ik heb dit jaar veel mogen reizen: naar Zweden, Paraguay, Mexico, het Midden-Oosten en het lijkt duidelijk dat Frankrijk qua infrastructuur achterblijft, zowel qua kwantiteit als kwaliteit.

Het belangrijkste verschil dat ik zie tussen bloeiende naties en Frankrijk is dat er te weinig grote structuren zijn in Frankrijk. We zetten veel in op clubs met 1 tot 4 pitches. Is dit de te volgen strategie? Moeten we de oprichting van grotere structuren niet aanmoedigen en juist bonussen aanbieden aan clubs die risico's nemen door bijvoorbeeld meer dan 5 velden te bouwen?

Ik heb niets tegen hele kleine structuren, maar zijn we niet vervallen in een beleid dat particuliere initiatieven blokkeert? Er is een balans te vinden. Op dit moment is de cursor niet de juiste.

Het hoge niveau wordt verwaarloosd

Het hoge niveau wordt verwaarloosd terwijl het voor de hand ligt dat de spelers van vandaag de coaches en academies zullen zijn van padel van morgen. Johan Bergeron of JT Peyrou zijn mooie voorbeelden.

Dit is nog een reden die me drijft om het beroemde ondersteuningsproject te ontwikkelen waar ik je over vertelde en dat ik aan het ontwikkelen ben met mijn partner, een Fransman die in Dubai woont. Die zou in het eerste kwartaal van 2022 het levenslicht moeten zien. We zitten op de goede timing om weer op de rails te komen en de test te transformeren.

Te magere schenkingen en media-aandacht

Voor de P1000- en P2000-toernooien zijn we qua personeel en organisatie ver verwijderd van Zweedse of Italiaanse normen. Het prijzengeld is niet in orde. Ik denk dat we deze toernooien volledig moeten heroverwegen om de elite van de padel Frans en ook aantrekken.

De organisatie van grote toernooien moet nog geprofessionaliseerd worden.

We moeten ook rekenen op veel media-aandacht. Vandaag kunnen we duidelijk zien dat zeer grote internationale media zich positioneren op de padel. Het is een geweldige kans voor iedereen. En ik heb de indruk dat we te weinig profiteren van deze golf.

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.