Speciale gast van de 3e etappe van de Cupra Padel-Point Tour in Caen, Jeremy Scatena leverde zichzelf zonder filter (zoals gewoonlijk) aan de microfoon van Padel Magazine.

“Ik probeer terug te geven wat de padel geef mij"

Padel Magazine : Eerste vraag, waarom ben je naar de Cupra Padel Point-Toren ?

Jeremy Scatena : "Ik ben hier gekomen omdat ik, wanneer ik kan, mijn passie probeer te delen en terug te geven wat de padel geeft me: een beetje emotie, veel geluk! Afgezien van de wat pittige trainingen, is het altijd een plezier om op het veld te staan. Zodra ik dit plezier kan delen, probeer ik dat te doen. »

Padel Magazine : De Cupra Padel-Point Tour heeft waarden gecentreerd rond welzijn, plezier, enz. Zijn dit waarden die u aanspreken buiten het competitieve aspect?

Jeremy Scatena : “Natuurlijk zie je dat als ik speel: ik ben expressief, ik lach, ik schreeuw. Dit is voor mij de padel is echt een passie, en het is wat me in staat stelt om 's ochtends op te staan ​​en gelukkig te zijn. Dus het is zeker dat dit soort evenementen me aanspreekt "

Padel Magazine : Je speelt deze oefenwedstrijd met Mélissa Martin, Maxime Forcin en Tom Mitjana. Wat voor moois heb jij voor ons in petto?

Jeremy Scatena : “Eigenlijk had ik me gisteren een beetje voorgesteld wat ik tijdens de show zou kunnen doen, want het is iets dat ik van tijd tot tijd meer ga doen. Ik zal proberen om plezier te hebben, ik heb een paar combo's te passeren tijdens de tentoonstelling. Ik heb mezelf een aantal doelen gesteld, dus we zullen zien wat er gebeurt. Aan het einde zal ik je vertellen of alles voorbij is, ik heb 4-5 om door te geven. »

“Doelstelling om in de Top 100 te komen” Premier Padel… en de plaats van nummer 2 in Frankrijk”

Padel Magazine : Wat staat er met betrekking tot uw nieuws op het programma in de komende 2-3 maanden?

Jérémy Scatena : “Met de komst van het nieuwe circuit Premier Padel, het heeft mijn wereld van toernooien en mijn doelen veranderd. Want spelen op Roland-Garros, in Rome, in Mexico op de plaatsen die de vlaggenschipsites van tennis zijn, is duidelijk prestigieus en het is zeker dat ik me op deze ronde daar heb gefocust. Mijn belangrijkste doel is om top 100 te worden Premier Padel aan het einde van het jaar. Ik weet niet of het mogelijk is om vanaf zo ver te beginnen, maar ik heb een zeer goede start van het seizoen in termen van punten. Ik heb nog niet voor hele grote teams gespeeld, maar dit zijn kansen die zich zullen voordoen, en ik hoop van Rome. Dit is mijn hoofddoel…en ook in Frankrijk nummer 2 te zijn. »

Padel Magazine : Als de Cupra Padel-Point Tour of een soortgelijk evenement verspreidde zich op Europese schaal, maar was altijd gericht op de padel amateur, zou je nog steeds geïnteresseerd zijn om ook als "Gast" op dit soort evenementen in te grijpen?

Jeremy Scatena : " Natuurlijk. Zodra ik vrije weekenden heb en de mogelijkheid heb om aan evenementen deel te nemen, zal ik het proberen. Ik zal het om twee redenen proberen: we moeten de kost verdienen, dus soms moeten we in het weekend werken omdat we niet alleen toernooien kunnen spelen; en dan om te delen waar we van houden zijn we er altijd, vooral bij padel Horizon waar we alle spelers van Yvelines lieten spelen. We proberen het spel te spelen en deel te nemen aan de evenementen die worden georganiseerd. »

“Als een circuit een toernooi organiseert op Roland-Garros, kun je daarentegen geen Challenger doen in Albacete en jezelf uitroepen tot het beste circuit ter wereld achter”

Padel Magazine : Laatste vraag, hoe zie je de padel evolueren in de komende 2-3 jaar. Denk je dat we één circuit zullen hebben dat zal zegevieren en het monopolie zal hebben, of zullen we in de huidige situatie blijven met meerdere circuits en een verwarde situatie?

Jeremy Scatena: " Ik denk de padel zal worden gemodelleerd naar tennis. Dat wil zeggen dat er meerdere organisatoren zullen zijn die dadels zullen kopen die bij een hoofdcircuit horen. En dit circuit zal naar ik hoop 100-150 toernooien hebben met grote en kleine toernooien. En daarna is het aan de spelers om te kiezen of ze willen deelnemen aan een klein toernooi of proberen een stap te zetten op een groot toernooi, zo zie ik het. Integendeel, voor mij met de komst van Premier Padel Ik denk dat iedereen het daarmee eens is. Wanneer een circuit een toernooi organiseert op Roland-Garros, kun je niet vechten en een Challenger doen in Albacete, en jezelf uitroepen tot het beste circuit ter wereld achter. Ik denk dat dat geen zin heeft. »

Om het interview in zijn geheel te vinden, gebeurt het hier:

Nasser Hoverini

Gepassioneerd door voetbal, ontdekte ik de padel in 2019. Sindsdien is het zo gek geweest op deze sport dat ik mijn favoriete sport heb opgegeven.