We interviewden Jérôme Inzerillo, die duidelijk heel blij is met zijn eerste selectie in het Franse team. Hij zal aanwezig zijn op het EK in Marbella, van 28 juni tot 4 juli.

De coach van de Club des Pyramides - Player's Academy blikt terug op dit nieuwe avontuur.

“Meer dan een grappenmaker”

Padel Magazine : Allereerst, ben je verrast door je selectie in vergelijking met het feit dat je uiteindelijk minder ervaring hebt dan anderen in deze sport, zoals blijkt uit je ranking?

Jérôme Inzerillo: Het verbaast me niet hoe snel ik mezelf de kans heb gegeven om geselecteerd te worden.
Ik praat niet graag over ranking omdat er voor mij geen relatie is tussen mijn ranking en mijn speelniveau Het enige verschil is het aantal toernooien en het aantal punten dat ik heb, maar verder is mijn niveau een van de beste … Het bewijs dat ik niet geselecteerd ben volgens deze criteria. Ik denk dat ik ben waar ik moet zijn, niet meer en niet minder...

Padel Magazine : Was volgens jou het selectietraject bepalend voor de besluitvorming van Alexis Salles?

Jérôme Inzerillo: Ik denk dat de stage een voortzetting was van waar ik al anderhalf jaar mee bezig ben qua betrokkenheid en mijn voortgang. Ik heb de manager bewezen dat hij me kan vertrouwen en dat ik meer dan een grappenmaker kan zijn met mijn ervaring in het toptennis.

Gourre Scatena Maigret Inzerillo Frankrijk teamstage 2021

Padel Magazine : Alexis Salles heeft verschillende spelers geassocieerd. Voorkeuren?

Jérôme Inzerillo: Ik voelde me goed bij iedereen, ze hebben allemaal verschillende speelstijlen, maar ik kon me aan elk van hen aanpassen... Weinig voorkeur voor Johan (Bergeron), want ik hou echt van hoe hij de wedstrijd en zijn gemoedsrust beheert.

Padel Magazine : We kunnen ons voorstellen dat u teleurgesteld bent dat Max Moreau, uw partner, geen deel uitmaakt van het avontuur?

Jérôme Inzerillo: Ik had graag gezien dat Max was geselecteerd en in dit team had kunnen spelen, maar er werd niet aan de voorwaarden voldaan om zich bij de groep aan te sluiten. Ik hoop dat hij er zal zijn voor de wereldkampioenschappen.

“Geef alles wat er ook gebeurt”

Padel Magazine : Vecht jij om een ​​van de musthaves in de top 6 te worden? 

Jérôme Inzerillo: Ik denk dat de zesde plaats zal worden gespeeld tussen Thomas Leygue, JT Peyrou en mij. En ik zeg zelfs tegen mezelf dat het 3e paar niet vaststaat. We kunnen voor verrassingen komen te staan. Er zijn 4 spelers voor 2 plaatsen!

Mijn analyse is dat de besten het veld zullen betreden en alles zullen moeten geven, wat er ook gebeurt, overwinning of nederlaag, maar we zullen hoe dan ook klaar zijn om te spelen, wat er ook gebeurt.

Padel Magazine : Bij tennis zat je in het jonge Franse team. Vandaag doe je het om padel, en onder senioren ...

Jérôme Inzerillo: Ja, het is een droom die ik realiseer in 2 verschillende sporten, ik ben al geselecteerd voor tennis in alle categorieën jongeren met titels van Europees kampioen en Junior wereldkampioen, maar nog steeds geweldige dingen om te bereiken in senioren en bij padel. Het is weer een trots om de blauwe trui te dragen en je land te vertegenwoordigen!

het team Padel Magazine probeert u sinds 2013 het beste van te bieden padel, maar ook enquêtes, analyses om de wereld van te proberen te begrijpen padel. Van het spel tot de politiek van onze sport, Padel Magazine staat tot uw dienst.