Het Franse team van padel zal moeten doen zonder Jessica Ginier voor het WK in Dubai, de fout van een heup niet volledig hersteld. De Lyonnaise belooft ons haar 100% comeback voor 2023. In de tussentijd hoopt ze te kunnen “een schot” tijdens de Franse kampioenschappen met zijn partner Lucile Pothier.

“Een blessure weerhoudt mij ervan om het maximale te geven”

"Ik heb sinds de bevalling een heupimpingement. Ik kan niet meerdere wedstrijden op dezelfde dag spelen. De heup is beschadigd, Ik ben niet 100%.

Daarom zei ik tegen Robin (de aanvoerder van het Franse damesteam) dat ik voorlopig mijn carrière in het Franse team wilde opschorten.

Maar wees voorzichtig, ik ben van plan terug te komen in de hoop Team Frankrijk te vinden in 2023! Dit is duidelijk mijn doel. Het plezier daar is zo intens, en ik weet dat ik het vermogen heb om terug te komen en mijn beste niveau te vinden.”

Jessica Ginier, Lucile Pothier

Stage te vroeg

“De stage van het Franse team in Barcelona en daarna het wereldkampioenschap in Dubai was te veel. Ik denk dat het fysiek niet de beste optie voor mij zou zijn geweest. Mijn Ik zou mijn zoon ook hebben gemist, en als ik mentaal niet 100% ben, kan ik niet het beste geven voor het team.

Gezien de concurrentie in het team, weet ik zeker dat we andere spelers hebben die het werk geweldig zullen doen.

Ik kan meerdere dagen niet aaneenketenen padel direct. Dus het zou onmogelijk zijn geweest om het tijdens de cursus te doen, vooral omdat er veel uren op de hellingen gepland zijn.

Voor nu, als ik te veel keten padel, dan heb ik pijn in de heup. Zelfs als het hart bij de meisjes op de piste ligt, is het verstandiger om de tijd te nemen.

JEssica Ginier backhand volley

Doel 2023

“Mijn doel is duidelijk volgend jaar. Ik was gemotiveerd, ook dit jaar. Ik nam vroeg op. Ik geef het Franse team niet op, integendeel. Maar voor nu is het nog wat vroeg.

Ik train sowieso. Ik ben niet helemaal gestopt. Pas op meiden, ik kom eraan! (Gelach)

Ik heb de kampioenschappen van Frankrijk voor dit jaar in zicht. Ik hoop dat de volgorde van de wedstrijden niet te moeilijk zal zijn. Met Lucile (Pothier), hopen we iets te doen. We stellen geen doelen. Maar ik weet dat we bij de laatste vier kunnen zitten. We zullen er alles aan doen om daar te komen, het wordt interessant.

Ik ga mijn 30e verjaardag vieren tijdens de Franse kampioenschappen, dus ik hoop dat de meiden er klaar voor zijn want ik ga geen cadeautjes geven. Aan de andere kant accepteer ik geschenken met plezier (Gelach)."

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.