We vermoedden het al een paar weken, het is nu officieel: Johan Bergeron komt met pensioen om zijn professionele carrière te hervatten. Sinds een paar maanden we zagen hem weer op de piste. Sinds het begin van het jaar is degene die in november 2022 zijn pensionering aankondigde heeft al gespeeld twee toernooien, waaronder een FIP.

Keer terug naar de voorgrond voor Johan Bergeron, met wie hij dit jaar verbonden zal zijn Max Moreau, zowel op het nationale als internationale circuit. Terug in de spel, legt Johan Bergeron ons uit haar beslissing et zijn ambities voor deze vernieuwing.

Jo's terugkeer

Een flink aantal mensen vermoedden dit al. Sinds het einde van vorig seizoen hebben mensen mij wat vaker op het veld gezien. Sinds oktober, Ik besloot dat ik opnieuw ging beginnen.

We hebben wat rondgehangen voordat we het aankondigden, omdat ik nog een paar details moest gladstrijken voordat ik het officieel aankondigde. Sinds eind vorig jaar ben ik weer begonnen met het doen van een aantal toernooien en begin 2024 heb ik al twee toernooien gedaan.

Een gebrek aan padel

Ik besefte dat, nadat ik echt gestopt was Ik heb het land gemist en dat mijn plaats op het veld was. Ik hou dus van wat ik doe: coachen op de academie, bij de competitieve groep zijn, enz. Maar ik zie mezelf niet langer weg zijn van het veld.

De motivatie keerde beetje bij beetje terug. Toen ik Rome bezocht, met de geweldige omstandigheden, begon ik te aarzelen. Toen ik bij All In kwam werken, heb ik het uiteindelijk achter me gelaten. Daarna heb ik Roland Garros gezien en het is waar dat dit dingen zijn waar ik aan wil deelnemen. Ik heb het gevoel dat ik uiteindelijk niet heb gedaan wat ik moest doen.

Team Frankrijk doelstelling?

Toen we Team Frankrijk proefden, wij willen teruggaan. Daarna zal ik mezelf moeten bewijzen. Ik stopte een jaar met spelen, het niveau van de Franse spelers steeg.

We hebben nu twee extra gepensioneerden: Ben Tison et Jérémy Scatena. Het gaat het Franse team pijn doen, dat is een zekerheid. Maar als ik er dit jaar weer deel van mag uitmaken, zou ik het gelukkigst zijn. In elk geval, Ik zal er alles aan doen.

Johan Bergeron

Een noodzakelijke pauze

Je hebt er spijt van en als ik op een gegeven moment stopte, was dat omdat ik het echt moest doen. Ik denk dat ik dat door het snijden heb kunnen beseffen mijn plaats was op het veld en mijn leven is om te spelen.

Ik werkte al bij All In en hielp mee met de ontwikkeling. Ik heb daardoor veel minder getraind. Ik voelde dat ik dat was na een cyclus en ik moest er echt mee stoppen in de zekerheid dat ik niet opnieuw zou beginnen. Alleen kwam het verlangen beetje bij beetje terug. Bovendien zorgt het zien van anderen spelen ervoor dat je wilt spelen. Eindelijk, Ik heb geen spijt.

Het internationale circuit als prioriteit

Dit jaar zal dat een prioriteit zijn Premier Padel. Ik hoop ook met Max terug te keren op de P1. Voor P2 denk ik dat het ingewikkeld zal zijn. We zullen ook wat FIP ​​doen om de punten te pakken en in de P1 te komen Grand Chelem.

Op het Franse circuit, als ik kan de P2000, ik zal ze doen. Voor de rest afhankelijk van de kalender en mijn verplichtingen bij All In.

Combineer professionele carrière en verantwoordelijkheden bij All In

In oktober ging ik naar Thierry om hem te vertellen dat ik terug wilde naar het veld. Hij was erg begripvol. Samen hebben we een organisatie gevonden om All In en mijn spelerscarrière te combineren.

Ik verzorg niet meer alles wat het centrummanagement en de ontwikkeling van All In betreft. Ik blijf op de grond, met de Academie en de competitieve groep, omdat ik denk dat ik daar het meeste kan bijdragen.

Ook gaan we stages ontwikkelen. Dit is iets dat we niet genoeg hebben gedaan. Dit is waar ik me op ga concentreren voor de All In.

Ambities voor 2024?

In het beste geval was ik 107e voor World Padel Tour. Bij FIP geef ik toe dat ik het al lang geleden vergeten ben. Ik heb geen ambitie nauwkeurig voor classificatie. Eén ding is zeker, Ik wil zo ver mogelijk gaan.

Ik zal het ook moeten zien, want mijn lichaam heeft al een jaar niet bewogen. Kijk of het ritme snel terugkeert. Op dit moment, Ik ben tevreden met mijn spelniveau, ook al is het nog niet perfect.

Ik heb geen druk op de ranking. Ik wil rond de 100 komene plaats omdat ik er nooit was. Maar we zullen zien hoe het evolueert en welke resultaten we zullen bereiken.

Hervatting van een professioneel levenstempo

Zeker is dat het opeens geen feest meer is. Ik eet gezond, ik sport: het is de terugkeer van het leven van een professionele atleet. Ik heb het eerder gedaan, dus ik weet dat ik het opnieuw kan doen.

Als ik gemotiveerd ben, weet ik dat ik alle ingrediënten kan inzetten om daar te komen. En dat is wat er nu gebeurt.

Controverse rond de N1?

Wat de Nationale 1 betreft, moet ik toegeven dat ik een beetje walg. Maar er zijn regels en die moeten gerespecteerd worden. Toch denk ik dat de verordening is niet perfect en ik ben niet de enige die dit zegt, want ik ben niet de enige die deze fout heeft gemaakt.

Nogmaals, ik ben een FFT-licentiehouder. Ik zie niet of er een vergunning voor is padel, multi-rackets, enz. In december waren er geen problemen. Een maand later moesten we een lijst opnieuw uitgeven. Ik heb geen van de spelers op mijn lijst gecontroleerd die in december hebben deelgenomen. Ik ben de enige die zich zorgen maakt.

Ik vind het verdrietig en walg ervan dat ik niet kan meedoen. omdat het een wedstrijd is die ik leuk vind. Ik denk dat'we hadden voor mij en voor anderen een oplossing kunnen vinden want nogmaals, ik ben niet de enige. Des te erger voor deze keer, in de hoop dat er vooruitgang wordt geboekt. En dan ik, Ik zal niet nog een keer dezelfde fout maken.

Gwenaelle Souyri

Het was zijn broer die hem op een dag vertelde hem te vergezellen op een circuit. padelSindsdien heeft Gwenaëlle de rechtbank nooit meer verlaten. Behalve als het gaat om het gaan kijken naar de uitzending van Padel MagazineVan World Padel Tour… of Premier Padel…of de Franse kampioenschappen. Kortom, ze is een fan van deze sport.