op bezoek in Chili onder Pala Tour Fest, een tentoonstellingstoernooi, geeft Juan Lebron een interview naar Chileense media “El Deportivo”. The Wolf vertelt over de ontwikkeling van padel in Europa, en zijn vertoningen met Ale Galan.

Le padel est niet te stoppen

“Ik begon met wedstrijden in 2003 toen ik acht jaar oud was. Van daaruit zag ik dat het een geweldige sport was en tot vandaag, Ik zag grote vooruitgang. Er is een grote evolutie geweest, als we kijken naar de velden waar we vroeger en nu speelden. Maar ik zou graag meer spelers in andere landen zien. In Spanje en Europa is de padel is al een gevestigde waarde en is in veel regio's een koningssport. Ik zou graag spelers willen zien, van jongs af aan een wereldreferentie willen zijn. Vandaag lopen er vier, vijf of zes landen voorop.”

“Als je vergelijkt met vandaag, het verschil is verschrikkelijk. Maar het is waarschijnlijk dat wat er in de toekomst zal verschijnen ook anders zal zijn dan wat we vandaag zien als de wereld vooruitgaat. Deze sport is een niet te stoppen fenomeen, die punten zal bereiken en bereiken die we ons nooit hadden kunnen voorstellen. ”

lebron viering qatar

Nummer 1 ten koste van alles

“Sinds ik begon te spelen padel, mijn doel is altijd geweest om nummer één te zijn. Dat zal zo blijven, want het is mijn ambitie om aan de top te blijven. Ik zal ervoor blijven werken en ervoor vechten. Als ik moet vergelijk mezelf met Fernando Belasteguin, die al zestien jaar op rij nummer één is, wordt het een beetje moeilijk. Ik zou het graag doen, maar ik ga beetje bij beetje. Ik denk er niet aan om iedereen uit te dagen, ik denk eraan mezelf uit te dagen. Dit is de beste uitdaging die ik kan aangaan.

We ontmoeten met Ale galan en het team om de doelen te zien, wat we moeten verbeteren en wat we moeten doen op basis van wat we denken. Met Al, we hebben een geweldig team, die ons altijd steunt in wat we willen. We zijn erg blij. We gaan ons derde jaar samen in en Ik heb nog nooit zo lang een partner gehad. Het is een grote uitdaging.

Voor nu wil ik mezelf blijven projecteren met Ale. Ik denk niet dat we ooit ons plafond zullen bereiken. Het is een plafond dat geen plafond heeft.”

 

WPT Video - Orkaan Lebron en Galan!

Uit zijn namen kunnen we zijn Spaanse en Italiaanse afkomst raden. Lorenzo is een meertalige gepassioneerd door sport: journalistiek door roeping en evenementen door aanbidding zijn zijn twee benen. Hij is de internationale heer van Padel Magazine. Je ziet het vaak op de verschillende internationale wedstrijden, maar ook op de grote Franse evenementen. @eyeofpadel op Instagram om zijn beste foto's te zien van padel !