Julien Seurin deelt zijn veranderingen in partners, de uitdagingen die hij tegenkomt en zijn ambities. Ontdek ook zijn racketvoorkeuren bij Kuikma en zijn wensen voor het Franse team!

Een start van 2023 gekenmerkt door veranderingen in partners

Begin 2023 heb ik mij voor de lange termijn verbonden aan Ludovic Cancel, waarna we uiteindelijk verschillende projecten hadden. In werkelijkheid was ik het vooral die van partner wilde wisselen, en toen hadden we dingen gepland en dat ging niet per se goed.

Toen kreeg ik een geweldige kans met Bastien Blanqué, wat positief was. Wanneer de Premier Padel hervat, heeft Bastien een partner gevonden om aan deze toernooien mee te kunnen doen omdat ik niet mee kon doen, dat is mede de reden waarom we onze samenwerking hebben stopgezet, we hadden te veel puntenverschil. Daarom speelde ik daarna met Manuel Vives met wie het heel goed ging. Ik zou zeggen dat de kleine negatieve punten deze 3 of 4 wedstrijden zijn die we verliezen tegen beter gerangschikte paren, we zijn niet ver verwijderd van de overwinning en uiteindelijk komen we er niet doorheen. 

Het waren de moeilijkste momenten van het seizoen om te managen. We hebben elke keer goede wedstrijden en elke keer zijn we niet ver van de overwinning, maar we winnen niet.

Voor dit jaar gaat het tot nu toe redelijk goed. In Australië ging het goed. We besloten de horizon met Manu een beetje te veranderen, we spraken begin dit jaar om te proberen mogelijk een partner te vinden met wat meer ervaring om ons te helpen deze beroemde wedstrijden te winnen die we vorig jaar niet hebben kunnen winnen. Hij accepteerde het voorstel van Jérôme Inzerillo om de Franse kampioenschappen te doen en ik moest ook een partner vinden voor de Franse kampioenschappen. Hij had ook als doel om de Premier Padel tot het maximum. Ik heb nog minder punten dan hij, dus het leek nog ingewikkelder, daarom besloot ik verloofd met Adrien Maigret.

Het is niet altijd gemakkelijk om een ​​speler te vinden met hetzelfde project

Het is moeilijk om erin te komen Premier Padel, dan doen we samen de FIP. Voorlopig is de moeilijkheid het beheren van hetzelfde project als je partner, omdat we soms hetzelfde project hebben en niet noodzakelijkerwijs dezelfde punten hebben. Dat vind ik het meest ingewikkeld om te beheren. Ik denk dat Adrien gemotiveerd is door de deadlines in het Franse team en hij vertelde me dat het hem motiveerde om een ​​redelijk serieus project te hebben met een stabiele speler. Hij wilde niet terug naar de FIP's om bij elk toernooi een teamgenoot te vinden. Ik geloof dat dit project dat we samen hebben opgebouwd hem motiveerde. De eerste 3/4 FIP’s die we gepland hebben, gaan we samen doen. 

Het Franse team aan de leiding?

Ik denk dat er minder sprake is van deze suprematie van de acht vergeleken met voorgaande jaren. Ik denk dat er nogal wat spelers achter ons staan. Ik denk dat ik deel uitmaak van deze groep spelers die heel dichtbij zijn. Van mijn kant is er het vertrek van Benjamin Tison, maar er is ook Johan Bergeron die een keer terugkomt en aan het begin van het seizoen op rechts speelt. ik denk dat Dylan Guchard is ook goed geplaatst, beter geplaatst dan ik eigenlijk, denk ik.

Het valt dus nog te bezien: het is voor mij geen hoofddoel, althans niet aan het begin/midden van het jaar, misschien aan het einde van het jaar. Het jaar duurt erg lang en op dit moment is het niet per se mijn hoofddoel, maar we denken er zeker een beetje over na. Bij Benjamin en Dylan, dat maakte twee linkshandigen aan de rechterkant, vond ik het lastig om er nog een derde bij te zetten, maar nu Benjamin er niet meer is, blijft er uiteraard weer wat meer hoop over. 

Betreed de hoogste sfeer

Mijn hoofddoel zou zijn om aan alle toernooien deel te kunnen nemen Premier Padel, om op het hoogste niveau circuit te kunnen spelen en echt het gevoel te hebben dat ik in de professionele wereld zit, waar ik mijn kalender aan het begin van het jaar ken, ik ken alle reizen die ik ga maken en ik ben daar niet aan het vechten elke week om te kiezen welk toernooi ik volgende week ga doen. Ik wil graag stoppen met vechten over vluchten en echt de hoogste sfeer betreden. Ik denk dat we rond de 120e plaats in de wereld zouden moeten staan. Dat is nu echt het doel. 

Julien Seurin

Welk racket in 2024?

Tot nu toe speelde ik met de Kuikma MSPro, de pala van Maxi Sanchez. Het is ruitvormig, behoorlijk zwaar, maar toch evenwichtig in het handvat. Ik hou ervan om manoeuvreerbaarheid in mijn rackets te hebben en het is waar dat ik graag aan de aanvallende kant zou staan, maar verdedigend was het een beetje ingewikkeld. Er komt een nieuw assortiment rackets uit, ik probeer verschillende modellen, ik heb nog geen definitieve keuze gemaakt. 

Maar wat er ook gebeurt, het zal geen diamantvorm meer zijn. Ik ga terug naar iets dat handzamer is, een hybride vorm of een ronde vorm die ik leuk vond voordat ik met de MS Pro speelde. Momenteel speel ik met de ronde vorm, ik wacht tot ik de hybrides kan testen voordat ik mijn definitieve keuze maak.”

Dorian Massy

Nieuwe volger van padelIk ben gefascineerd door deze dynamische sport die strategie en behendigheid combineert. Ik vind in de padel een nieuwe passie om te ontdekken en met u te delen Padel Magazine.