Een geschiedenis van het dagelijks leven onthult een actueel probleem in de distributie van apparatuur padel. Het verhaal van mijn ontmoeting met Vicente Perez Tarazona, directeur en manager van Tennispunt van Valencia.

Het verhaal van een ontmoeting

Donderdag 2 december 2021 - Valencia - Spanje.

Zoals elke dag deze week is de lucht blauw en warmt de zon op tot 19°C omgevingstemperatuur. De omstandigheden zijn perfect om te spelen padel. Bovendien speel ik morgenochtend met een Argentijn, een Chileen en een Zweed. Ik loop langs een bouwmarkt padel en tennis en denk: “De laatste keer waren de ballen wat traag”. Ik ga naar de winkel om nieuwe ballen te kopen.

Zodra ik binnenloop valt me ​​iets op: de winkel lijkt in transformatie te zijn. Veel displays zijn leeg, de rackets van padel die op de vingers van één hand kunnen worden geteld, zijn verspreid om de indruk te wekken dat er meer is dan de telling. ik neem een ​​doos Head Padel Pro, tussen de vele mogelijkheden.

Meer dan alleen een gesprek

'Je hebt geluk, vorige week waren er geen. Of Head, noch anderen.”, lanceert de verkoper van de toonbank. Mijn onderzoeksinstinct wordt geprikkeld: ik probeer meer te weten te komen.

- Waarom waren er geen kogels meer?

- Weet je, het is allemaal hetzelfde verhaal als de Covid-vaccins. Het is nodig voor iedereen en helaas is er niet genoeg van, dus sommige landen kampen met een tekort. Daar is het hetzelfde, de vraag naar ballen is geëxplodeerd en het is daarom moeilijk om voorraad te hebben!

- En dat gebeurt alleen met de kogels?

- Het is met ballen, palas, al het materiaal in het algemeen! Kijk eens hoeveel rackets ik heb! Ik krijg er geen! En ik ben een van de belangrijkste verkopers in Valencia. Ik kon niet eens Black Friday doen. Ik heb geen voorraad! Als ik een promo doe, eindig ik met niets!

Belangrijkste alejandra Salazar bal WPT 2021

“Zorg ervoor dat iedereen kan spelen”

- Waar komt dit probleem bij leveranciers vandaan? Is het niet gewoon omdat er een hausse is in Zweden of Italië?

- Er zijn verschillende factoren die combineren. In veel landen is de vraag toegenomen. De aanvoer is niet voldoende omdat er grondstofproblemen zijn, er zijn productievertragingen met de Covid. Daarnaast waren er problemen met het vervoer van containers uit Azië.

- En hoe beheert u uw voorraden als de aankomsten zo wisselvallig zijn?

- Ik heb een evenredigheidsbeginsel geïmplementeerd. Hetzelfde principe dat de leveranciers bij mij doen, maar dan bij de eindklanten. Als de club aan de overkant me 20 dozen vraagt, verkoop ik ze 10. Hetzelfde voor jou, je koopt er maar één, dus ik ga hem niet in tweeën snijden. Maar als je er 4 had gewild, had ik je er 2 gegeven. Zodat ik zoveel mogelijk klanten kan bereiken en er vooral voor kan zorgen dat iedereen het spel kan blijven spelen. padel.

Spanje in rep en roer

Le padel kent een uitbreiding ongekend, en dit alles schudt de economie volledig door elkaar. De komst van al deze nieuwe markten kon niet worden voorzien door leveranciers die zich zo snel mogelijk wilden aanpassen. Er verschijnen ook nieuwe spelers die proberen een klein stukje van een cake te nemen dat blijft winnen aan meel, suiker en gist ...

Op dit moment zijn de distributeurs van apparatuur van padel moet dus rond terug zijn, en de Spaanse spelers spelen wat langer met gebruikte ballen...

Uit zijn namen kunnen we zijn Spaanse en Italiaanse afkomst raden. Lorenzo is een meertalige gepassioneerd door sport: journalistiek door roeping en evenementen door aanbidding zijn zijn twee benen. Hij is de internationale heer van Padel Magazine. Je ziet het vaak op verschillende internationale concoursen, maar ook op grote Franse evenementen.