Korte spelformaten worden besproken in de toernooien van Padel. We zullen proberen om een ​​kijkje te nemen als scheidsrechter en gepassioneerd over padel. En bovenal zal ik proberen u te laten begrijpen waarom we de beslissingen van de scheidsrechters in padel...

Daarvoor kunt u naar de website van de Franse Tennisfederatie gaan of de gids van de competitie hier raadplegen:

Deze gids vertelt ons dat de korte formaten zijn:
-Formate 6: 2 wordt ingesteld op 4-games, geen advertentie, beslissende game op 3 / 3, 3e super beslissende game ingesteld op 10 pts
-Formate 9: 1 ingesteld op 9-games, geen advertentie, beslissende game voor 7 wijst naar 8 / 8

OIE! probleem! “No ad”… En ja hoor, alle korte formaten worden gespeeld in No Ad, dat wil zeggen in beslissend punt op 40A (gelijkspel).

Hier verlies ik alle spelers van tennis ... "het is willekeurig! "," Het verwijdert de charme van eindeloze spellen ", enz.

Maar dit is het doel, de spelers waarderen het dat de scheidsrechters de schema's respecteren. De enige formaten die dit mogelijk maken, zijn de NO AD-formaten, wat het doorslaggevende punt is. (uiteraard hangt het ook af van het aantal padel en het aantal paren tijdens het toernooi).

Als een scheidsrechter u vraagt ​​om een ​​bepaald formaat te respecteren, moet u het respecteren, omdat u het risico loopt de wedstrijden van een hele dag te spreiden ... En iedereen zal achter u lijden.

Dit doorslaggevende punt is vaak een psychologische barrière die geoefend moet worden in een trainingswedstrijd om eraan te wennen. En om verder te gaan, oefen je training in format 4 (2 set 4 beslissende puntwedstrijden en 3e set in super tie-break). Dit weinig gebruikte formaat stimuleert spannende wedstrijden in kort formaat met frequente wendingen. Test het om je geest te laten werken en aarzel niet om je gevoelens in opmerkingen te delen.

Ah en ik vergat: ”De warming-up is 5 minuten op het veld, dus ga je gang, alsjeblieft! anders verliest de scheidsrechter anderhalf uur speeltijd op een dag als iedereen je aardig vindt. En trouwens, bij padel we raken niet oververhit tijdens het serveren! "

Bon padel voor iedereen, en een gedachte voor alle scheidsrechters.

Frédéric RICHEME

Fred Richeme is een van de acteurs van padel uit de regio Toulouse en Pau. Deze scheidsrechter is gepassioneerd over padel. En hij biedt u zijn mening, zijn mening over het leven van de padel in Frankrijk.