Bijna historisch succes voor de padel Frans tijdens de Europese Spelen terwijl Thomas Leygue en Lucile Pothier voor de verrassing zorgden door zich te plaatsen voor de halve finales. Het Franse paar nam het op tegen de formidabele Portugese kant, bestaande uit Miguel Deus en Catarina Vilela, die als nummer 3 in het toernooi waren geplaatst.

Het spel was een echte strijd. Uiteindelijk was het de Portugese ploeg die de eerste set wist te winnen met 7-5. Dit weerhield Leygue en Pothier er echter niet van, die vastberaden bleven vechten.

leygue pothier deus portugal frankrijk europese spelen

In de tweede set toonde het Franse paar al hun vastberadenheid en slaagde erin de wedstrijd naar zich toe te trekken en de tweede set te winnen met een score van 6-3, waardoor de wedstrijd weer in een gelijkspel kwam.

De derde set werd gedomineerd door Leygue en Pothier, die constant druk bleven uitoefenen op hun tegenstanders. Hun solide en agressieve spel leverde indrukwekkende resultaten op, waardoor ze de laatste set met 6-2 wonnen. Een verdiende overwinning voor het Franse paar dat de hele wedstrijd gefocust en vastberaden bleef.

Het is de eerste keer dat een Frans duo de halve finales van de Europese Spelen bereikt. Thomas Leygue en Lucile Pothier bewezen samen hun potentieel door een gevestigd zaadje te verslaan.

In de namiddag krijgen ook twee andere Franse koppels de kans om zich bij Leygue en Pothier aan te sluiten in de halve finales van hun categorie. Dit zijn Tison/Maigret en Ginier/Pothier, die tijdens deze wedstrijd de Franse kleuren zullen proberen te laten schitteren. Voor Lucile Pothier zou een overwinning in haar categorie haar in staat stellen om de dubbel te behalen op deze Europese Spelen.