Zoals verwacht, Adrien Maigret en Jean-Thomas Peyrou spelen samen in 2021 op het Franse circuit. Ze leggen de redenen voor deze nieuwe vereniging uit.

Geen toeval

Circuit van Maigret Peyrou padel FransAdrien Maigret: “In werkelijkheid is deze associatie met JT geen toeval. Toen ik stopte met spelen met Benjamin Tison, had ik dat gedaan verschillende mogelijkheden inclusief degenen die al met Yann Auradou en JT speelden.  Ik wilde met een van hen spelen. Het zijn mijn vrienden en ik wilde gewoon een leuke tijd met hen hebben op het Franse circuit.

Maar op dat moment zat Yann nog in de inbraakfase aan de rechterkant en leek JT een beetje achterop. Ik had het geluk dat ik deze kans kreeg om met Robin Haziza te spelen. Deze overgangsperiode was perfect: hij is een van de beste spelers aan de rechterkant, en we hebben samen genoten ondanks de gezondheidscrisis.

Spelen met Robin was de keuze van veiligheid. Hij heeft een enorme ervaring. Als we geweldige resultaten hadden behaald, als we kampioen van Frankrijk waren geweest, waren we noodzakelijkerwijs samen doorgegaan. Maar de crisis is er. We wonnen 2 P1000 en toen hadden we deze ingewikkelde doorgang naar P2000 van de Pyramides Club waar oHet is een gemiddeld toernooi qua spelniveau en we hadden ook last van de continu veranderende regelgeving. We verloren van een geweldige Andrés Britos, duidelijk boven alle anderen, en een Jérôme Inzerillo die een goede match maakte met een publiek dat toegewijd was aan zijn zaak. Deze wedstrijd deed ons een beetje pijn. Ik denk dat we met onze status aan onze prestaties hebben vastgehouden. Ik kwam slecht getraind aan en dat was te zien op het veld. Het is jammer, want we hadden het beter kunnen doen, dat is zeker.

adrien maigret en robin haziza

Dit jaar viel er duidelijk een keuze te maken: JT of Yann. Het was echt een moeilijke beslissing, want ze zijn weer vrienden. Ik probeerde de voor- en nadelen te nemen, en uiteindelijk valideerde ik met JT. Ik voelde dat er meer te winnen was voor mijn spel. En bovenal zat er achter deze associatie met JT, een extra sportieve reden met de JT-academie die me erg interesseert. "

"Ik wilde met Adrien spelen "

Jean-Thomas Peyrou: 'Ik begrijp de redenering van Adrien volledig. Vorig jaar kon onze uiteindelijke vereniging worden overhaast. Gedurende de periode 2019/2020 waren er duidelijk grote veranderingen in mijn spel en toen speelde ik met Max Bougouin. Een jaar waarin ik heb getraind. En we zijn erin geslaagd om de Franse top 10 te bereiken. Ik had ook goede prestaties met Jean Michel Pequery en Max Moreau.

Maar in mijn achterhoofd wilde ik spelen met Adrien Maigret. Ik wist dat hij me in de beste positie op het veld kon plaatsen. Het is een geweldige kans om met hem te spelen. Aan mijn kant zal ik mijn evolutie moeten voortzetten padelistic en dat ik meer dingen kan doen dan vandaag. "

JT PEYROU retourneert voorhand piramides

Doelstellingen: P2000, Franse kampioenschappen en Frans team

Adrien Maigret: "Onze doelstellingen zijn duidelijk: goed presteren in de P2000's en de Franse kampioenschappen van padel. We willen voor de finale gaan en waarom niet meer. De World Padel Tour, het is achter me. Vandaag ligt mijn lot op het Franse circuit, ook al zullen we zeker nog te vinden zijn op internationale evenementen: we zullen enkele etappes van de APT doen Padel Tour en World Padel Tour. Dit zijn ongetwijfeld goede wedstrijden om te spelen. "

Jean-Thomas Peyrou: "Het is duidelijk dat de ambities van vandaag veranderen. Ik droom van het Franse team. Er is deze 8e plaats die niet zo ver is. Tijdens de Europese kampioenschappen van padel in 2019 was ik niet ver weg. Tegenwoordig is spelen met Adrien een kans die je moet weten te grijpen. Ik hoop echt dat ik dit ultieme doel kan bereikenEn als het ons niet lukt, maakt het niet uit, want ik speel met een vriend, het is vooral de kiffe. "

Adrien Maigret: "JT heeft een erg interessant spel aan de rechterkant. Hij is een van de beste en ik denk dat hij in 2019 dichtbij kwam voor hem om deel uit te maken van het Franse team padel. Naar mijn mening is er vandaag ruimte aan de rechterkant, des te meer met deze positiewisseling door Johan Bergeron die het organigram van het Franse team enigszins heeft verstoord. Zonder mij was hij volgens mij niet ver van Justin Lopes verwijderd toen hij Jérémy Ritz verving. Vandaag is de 5e Franse speler in het klassement en hij is erg geïnvesteerd.

Vandaag moet je helder zijn, er is duidelijk een favoriet paar: Bergeron / Tison. Zij zal het te verslaan paar zijn. On wil ze gaan halen! Maar het zijn professionals, terwijl wij, nee, we zijn semi-professionals, we hebben naast de padel.

Achteraan kunnen velen van ons tot het einde gaan. Het is erg uitgebalanceerd. De concurrentie daar is erg hevig. We denken natuurlijk aan de paren Lopes / Authier of Blanqué / Leygue. "

Verenigingsvoorspellingen voor andere spelers

Jean-Thomas Peyrou: "Ik zie een Scatena / Inzerillo op het circuit in 2021. Eerlijk gezegd is het niet gemakkelijk. "

Adrien Maigret: "Ik zie een ouderwets paar alleen voor de Franse kampioenschappen in padel tussen Jérémy Scatena en Robin Haziza. Ze zijn allebei op zoek naar een speler. Daarna zou Jérémy Inzerillo voor Scat ook een geweldige vereniging zijn. "

Werk aan het fysieke

Adrien Maigret: "Een van de redenen om voor mijn samenwerking met JT te kiezen, is de oprichting van de JT Academy. Naast de missies die ik zou kunnen doen in het kader van deze academie, is er het zeer belangrijke fysieke werkgedeelte. "

Jean-Thomas Peyrou: "We hebben een professionele academie opgezet voor spelers van padel. En Adri profiteert nu al van zijn organisatie. Ik wil met name het team ook heel erg bedanken Guillaume Pigache, de fysieke trainer, Stéphane Matheu, de mentale trainer, en Sébastien Oria de fysiotherapeut. Nicolas Trancart heeft de fysieke voorbereiding van de academie geïntegreerd. En het GROTE PADEL Bordeaux, deze gekke structuur waarmee we langlopende projecten hebben. Spelers Thomas Vanbauce en Dorian De Meyer maken ook deel uit van het project. Ik reken op Adrien om hen ook bij te staan ​​in hun evolutie binnen de academie.

omgekeerde peyrou jet padel academie

"Hij zal me mijn huis verlaten"

Adrien Maigret: "Ik heb voor JT gekozen omdat hij me ruimte geeft op het veld. Bij Robin was het misschien het kleine probleem. Door zijn spelniveau en zijn ervaring liet hij me minder ruimte over voor wat ik nodig heb. Met Ben deelden we het land ...

Haziza Maigret Fly P2000-piramides

Mijn broer Julien liet me veel ruimte over. En als je terugkijkt, ik speelde met veel spelers in P1000. En deze overwinningen zijn we te danken aan een simpele strategie: ik kwam ballen zoeken van de speler aan de rechterkant. Mijn spel heeft ritme nodig, het kan gebeuren dat ik mijn evenwicht verlies of me minder op mijn gemak voel als ik deze plek niet neem. "

Jean-Thomas Peyrou: “Vandaag moeten mijn eerste doelen agressiever zijn. Ik moet mijn eerste kwaliteit niet verliezen door het spel van achteren te spelen, maar we kunnen de evolutie van de rol van een rechtse speler zien. Ik moet ook doorslaggevend zijn. SAls we zo ver mogelijk willen gaan, moet ik meer impact hebben. "

Een meer fysiek spel?

Adrien Maigret "Bij JT zal ik mijn verantwoordelijkheden moeten nemen. En dat betekent niet fysiek vissen. Ik zal moeten trainen en ruimte innemen.

Ik heb geen Jérémy Scatena's par 3 smash, mijn kwaliteit is er niet meer vibora en ellepijp technische variëteit. Ik moet aan deze sterke punten werken en consistentie krijgen.

service maigret haziza p2000 piramides

En bovenal zal ik fysiek in goede conditie moeten zijn. Als het me morgen lukt om fysiek even sterk te zijn als 2 of 3 jaar geledenNS, Maan padel zal niet hetzelfde zijn.

Deze vereniging zie ik als een nieuw begin. Vandaag worden we niet verwacht. Voor mij is het als een nieuwe uitdaging. Daar valt van alles te winnen.

Blanqué / Leygue, het paar van de toekomst?

Adrien Maigret : "Ik zie de vereniging Blanqué / Leygue meer als een weddenschap op lange termijn."

Jeant-Thomas Peyrou: "Het zijn twee jonge spelers die alles hebben om een ​​heel goed paar te worden. Bastien is een professional en Thomas wisselt van kant. Dit zijn twee jonge mensen die wedden op de komende 2 of 3 jaar. En die hopen op een titel van kampioen van Frankrijk. Deze twee spelers hebben samen een enorm potentieel. '

Plezier vooral!

Adrien Maigret "Onze uitdaging heeft niets te maken met andere veranderingen die we kunnen zien op het Franse circuit. Met JT is het helemaal niet hetzelfde, er is minder van de sportieve kant, ook al willen we zo ver mogelijk gaan. ”

Jean-Thomas Peyrou: "Het begrip plezier staat centraal in ons project: maar het Franse team blijft in het vizier. Als er geen resultaten zijn, is dat oké. Het zal niet veel veranderen. "

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !