Ontmoeting met Mickaël Garcia, een amateurspeler die ons zijn mening geeft over de nieuwe regelgeving verhindert dat Top 500-spelers deelnemen aan P250.

Zijn debuut in de padel

“Drie jaar geleden ontdekte ik de padel een beetje toevallig. Een vriend had door zijn werk toegang tot land tegen een gereduceerd tarief, en wij gingen ervoor zonder de regels echt te kennen. In het begin speelden we alsof het tennis was, zonder de subtiliteiten van het spel echt te begrijpen. padel. Maar die dagen lijken mij nu ver weg. Het afgelopen jaar heb ik een beslissende wending genomen door serieus aan de concurrentie deel te nemen. Ik begon “echt” te spelen padel, het leren van de technieken, de specifieke strategieën en het volledig onderdompelen van mezelf in de geest van deze sport.”

Een gezondere sfeer

“Ik kan deze beslissing om te voorkomen dat spelers uit de top 500 meedoen aan kleine toernooien alleen maar toejuichen. Vroeger was het gebruikelijk dat je tegenover spelers stond die ver boven onze categorie (Top 200/500) lagen in P250- of zelfs P100-toernooien. Het was ontmoedigend, bijna oneerlijk, voor spelers zoals ik, die hard werken om beter te worden en hopen toernooien te winnen.

Deze nieuwe regel maakt P250-wedstrijden veel toegankelijker en eerlijker. De Top 500-spelers hebben niets te doen in deze toernooien waar ze geen punten meer verdienen, en bovenal hebben ze de dromen verbrijzeld van kleine spelers die zich machteloos tegenover hen bevonden. Nu is de sfeer in deze toernooien gezonder en staat de competitie open voor iedereen die echt kans maakt om te winnen.”

De doelpunten van deze amateurspeler

“Voor dit jaar 2024 is mijn eerste doel om de top 2000 te bereiken. Momenteel sta ik op de rand van een rangschikking rond de 2600e plaats en ik heb het gevoel dat ik het potentieel en de vastberadenheid heb die nodig zijn om deze nieuwe fase te doorbreken. Vervolgens staat het winnen van een P250-toernooi op mijn lijst.

Tenslotte wil ik met een team meedoen aan de teamkampioenschappen. Ik ben altijd aangetrokken geweest door het gemeenschapsaspect en de teamgeest van padel. Door deel te nemen aan teamcompetities zou ik niet alleen kunnen genieten van deze geweldige sfeer, maar ook vooruitgang kunnen boeken door naast en tegen spelers van verschillende niveaus te spelen.”

Dorian Massy

Nieuwe volger van padelIk ben gefascineerd door deze dynamische sport die strategie en behendigheid combineert. Ik vind in de padel een nieuwe passie om te ontdekken en met u te delen Padel Magazine.