We zijn gewend om te praten over de beste Franse spelers, spelers die in de media verschijnen... Maar deze keer is dat zo Jonathan Chailloux, onbekend bij het bataljon, die nog nooit in zijn leven een tennisracket had aangeraakt, die zichzelf een doel stelde: sluit je aan bij de Franse TOP 1000. Mogelijk?

"Mijn naam is Jonathan ChaillouxIk heb in mijn leven nog nooit een racket aangeraakt, behalve de pingpongrackets op school. Ik heb een doel: de top 1000 Fransen bereiken padel. Gelooft iemand dat dit mogelijk is?

mei 2023: een vriend vertelt me ​​over zijn nieuwe sport, Padel.

  • "Ah ja, het wordt gespeeld door 4, je zult zien, het is geweldig, wil je het proberen?"
  • "Ja, waarom niet."

Juni 2023: Kom op, ik zal het proberen, zonder veel overtuiging.

Het is waar dat ik een lange weg heb afgelegd, omdat ik nog nooit een racketsport heb beoefend, afgezien van een paar potjes pingpong met vrienden (ik weet niet of dat telt).

En daar is het een openbaring, ik krijg de smaak te pakken, ik speel een paar wedstrijden met vrienden, een beetje moeizaam maar ik houd vol.

Ik haal mijn licentie en start een paar kleine toernooien.

Jonathan Chailloux mikt op de top 1000

Ik wil mezelf verbeteren om gemakkelijker te kunnen oefenen, ik besluit lessen te nemen.

Eerst met Paul Daulan, bedankt voor je geduld in mijn begin en je steun.

Augustus 2023: Ik volg lessen in een van de beste clubs van Frankrijk, de padel Mas squash in Perpignan, een waar genoegen.

September 2023: Ik ga weer trainen met een nieuwe coach, en wat voor een coach! Damien Lozano, Momenteel 48e Franse speler, een geweldige sportieve ontmoeting. Hij helpt mij vooruitgang te boeken op het gebied van techniek en tactiek en ondersteunt mij op mentaal en fysiek vlak. Voor zijn geduld en moed verdient hij een medaille.

oktober 2023: Ik ga door met de cursussen en toernooien met het langetermijndoel om in de top 1000 terecht te komen...

December 2023 : Ik start met de P100, ik voel me steeds beter en bovenal krijg ik veel zelfvertrouwen. Door met mijn verschillende partners te spelen, kan ik me aanpassen aan de tactische verandering. Ik speel het ene toernooi aan de rechterkant, het andere aan de linkerkant. (Veelzijdigheid is belangrijk, denk ik, om deze sport te leren en beter te begrijpen).

Met mijn coach Damien Lozano gaan we op stage Padel in de buurt van Barcelona met Xavi Figols. Intensieve dagen, een andere visie op Padel waardoor ik mijn aanpak begrijp.

Februari 2024 : tot op heden heb ik 30 plaatsen gewonnen en dit is nog maar het begin... Onlangs heb ik deelgenomen aan een P000 met een meer ervaren speler dan ik die mijn sportproject begreep en die mij helpt vooruitgang te boeken zoals het hoort. Ik zag dit moment als een extra uitdaging.

2024… Er komen nog meer mooie ervaringen, ik hoop op goede vooruitgang en vooral altijd plezier met het racket in de hand.”

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt de padel in de Club des Pyramides in 2009 in de regio Parijs. Sinds padel maakt deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak op tournee door Frankrijk om de grote evenementen van te verslaan padel français.