Het Franse damesteam arriveert in Alicante in de Europese kampioenschappen padel senioren + met de status van favoriet in zijn pool.

Op basis van de bronzen medaille die ze op de laatste wereldkampioenschappen behaalden, lanceerden de Franse vrouwen vanochtend hun Europees Seniorenkampioenschap + 2023 in La Nucia, tegen Portugal.

En het is een succesvolle inzending voor het senior damesteam + met een 3/0 overwinning tegen Portugal en hun ervaren spelers.

In de openingswedstrijd voor de categorie 40-plussers speelde Julie Pecastaing haar allereerste wedstrijd voor het Franse team en won ze met Amélie Detriviere met een score van 6/2 6/1.

team Frankrijk europa 2023 senioren +

In de categorie 45-jarigen won het paar bestaande uit Catherine Lalanne en Peggy Maignien in twee sets 6/3 6/2.

En tot slot, in de categorie boven de 50 behaalden Emmelien Lambregts en Géraldine Sorel een stevige overwinning.

Dinsdagochtend wordt de tweede poulewedstrijd gespeeld tegen Hongarije, tegen wie Frankrijk favoriet zal zijn en hun goede start zal proberen te bevestigen.