Philémon Raichman, partner van Adrien Maigret tijdens de menselijk Padel Open 2023, blikt terug op de omstreden kwalificatiewedstrijd in de eerste ronde tegen Belar Vera Lopez en Victor Tur Checa. Hij vertelt ook over zijn ambitie om het team van Frankrijk te vertegenwoordigen.

Een spannend spel

"Het was een spannende wedstrijd. Vanaf het begin was ik er niet echt mee bezig.

Met Adrien speelde ik aan de rechterkant en werden we snel ingehaald.

We besloten dat er iets moest veranderen. Adrien, die gewend is rechts te spelen, bood aan om van kant te wisselen.

Deze strategische keuze loonde, want de wedstrijd werd volledig hervat. We speelden veel beter, en ik de eerste.”

Een controversieel punt dat het spel beïnvloedde

"Ik denk dat het keerpunt in de wedstrijd op een heel controversieel punt kwam. De scheidsrechter zag geen duidelijk foutbal. Hij vroeg om het punt opnieuw te spelen. Het was moeilijk te accepteren omdat deze bal ons drie breakpunten opleverde in de derde set, waardoor we mogelijk met 3-1 hadden kunnen leiden.

De tegenstanders betwistten toen er geen twijfel mogelijk was. De kogel raakte duidelijk de zijruit. De scheidsrechter werd echter gehinderd door een reclamebanner die het veld omringde en waardoor hij niet goed kon zien. Tegenstanders hebben dat excuus niet. Alle toeschouwers zagen dat de bal fout was.

Na dit incident verloren Adri en ik onze focus een beetje. We verloren niet alleen deze wedstrijd, maar we werden ook gebroken. In plaats van met 3/1 te leiden met onze service om te volgen, merkten we dat we een achterstand hadden van een break naar 2/3.

We zaten in een goed tempo. We kwamen uit een goede tweede set. En daar brak het ons momentum.

Adrien Maigret Philemon Raichman world padel tour

Mentaal hadden we het beter kunnen doen

“Het klopt dat we op dat moment mentaal sterker hadden moeten zijn, gefocust moesten blijven en op ons beste niveau moesten blijven spelen.

We zijn erin geslaagd om terug in de wedstrijd te komen, vooral tegen het einde van de derde set waar we bijna gebroken waren. Maar we hielden vol.

We bleven te lang uit de wedstrijd en hadden zeker eerder moeten reageren.

We zijn in Frankrijk, tijdens een etappe van de World Padel Tour, en we zeggen tegen onszelf: deze keer niet, niet thuis.

Helaas konden we op dat moment niet uitbetalen.

Ik ben niet zo gefrustreerd door deze derde set, maar eerder door het spelniveau in de eerste set waar, gelukkig, Adrien voorstelde om van kant te wisselen.

In de tiebreak van de derde set is het een beetje een loterij. Er wordt gespeeld op details, een paar domme fouten, een scheidsrechtersfout. En daar ga je."

Ik speelde al goed op rechts

“In tegenstelling tot wat je misschien denkt, heb ik al de kans gehad om rechts te trainen. En dat ging best goed, zelfs heel goed de laatste tijd in sommige trainingen.

We hebben voor deze organisatie gekozen omdat Adrien Maigret zijn sporen aan de linkerkant moest vinden voor de Europese Spelen over twee weken met Benjamin Tison.

Het is waar dat ik, sinds ik in Spanje ben, zelden aan de rechterkant speel, en dat bleek helaas aan het begin van de wedstrijd.