Franse spelers, Nicolas Trancart en Loïc Le Panse hebben samengewerkt voor de Meester van Barcelona dit weekend. Eerste vereniging op het professionele circuit en eerste overwinning met goed gevoel.

Het Franse paar keerde terug naar deze mooie introductie.

Trancart / Le Panse: complementair

Loïc The Panse : “Nicolas Trancart speelt met Thomas Leygue. Als het nu beschikbaar is en ik naar Spanje ga om op het professionele circuit te spelen, is de kans groot dat we aan de tafels zullen eindigen. "

Nicolas Trancart : “Zeg vooral niet dat ik mijn teamgenoot verander en dat Loïc Le Panse mijn officiële partner wordt! "(Gelach)

Loïc The Panse: “Deze Masters in Barcelona zorgde ervoor dat ik het avontuur in Spanje wilde voortzetten als mijn schema het toelaat. Het moeilijkste is vooral om aan de tafels te komen, want zelfs als we vanaf het allereerste begin beginnen, dat wil zeggen de preprevia, is het nog steeds ingewikkeld om deel te nemen. Je hebt punten nodig. Met het resultaat van deze master is het al een eerste stap.

Ik zal proberen om de laatste twee open van de World Padel Tour : Alicante en Vigo. Maar je moet wel kunnen terugkeren. We zullen zien.

En ik mag ze doen met Nicolas Trancart als Thomas Leygue, zijn partner, niet aanwezig kan zijn. "

Keer met ervaring terug naar Frankrijk

Loïc The Panse "Nu ben ik geen coach meer bij Casa Padel. Ik hoop een ambitieus, interessant project te vinden en de ervaring mee te nemen die ik tijdens deze 3 jaar in Parijs heb opgedaan.

Ik wil met mijn gezin naar het zuiden van Frankrijk. Het ideaal zou zijn om iets te vinden in de padel in het zuiden. We zullen wel zien."

Nicolas Trancart : "Wat mezelf betreft, ik gun mezelf nog steeds tijd in Madrid om te genieten en ervaring op te doen in coaching.

En ik hoop een club te vinden als ik terugkom, zodat ik alles kan meenemen wat ik heb geleerd van Rodrigo Ovide, mijn coach die veel spelers van de World Padel Tour. '

Loïc The Panse : "Ik ga mijn 'vrije tijd' ook gebruiken om te gaan trainen en ervaring op te doen in Spanje."

Nicolas Trancart : “Het is moeilijk om jezelf in Frankrijk te projecteren. De P2000's zijn geannuleerd en we weten niet zeker of we voor P1000's willen reizen. Reizen is duur. Het maken van alle grote Franse toernooien is een enorme investering. En tenzij ik partners, sponsors heb, kom ik niet terug naar Frankrijk voor regionale toernooien. "

Een eerste grote overwinning

Loïc The Panse : “Ik had al een eerste ronde op het professionele circuit gewonnen. Maar in een Master is het een primeur. Wat meer is in Barcelona. De concurrentie daar is erg hevig. En een ronde overslaan is al een hele prestatie. We spelen spelers die veel padel achter zich hebben. Je moet je dus aanpassen en met je eigen wapens spelen. "

Nicolas Trancart : "Zoals Lolo zei, we hadden een erg goede wedstrijd en het is een avontuur tijdens deze Barcelona Master, ook al hopen we verder te gaan."

Loïc The Panse : “We speelden tegen Oscar Vazquez Fernandez. Ik ken hem goed sinds hij een van mijn eerste partners was op de World Padel Tour. We waren er ook in geslaagd om een ​​tour door te brengen in preprevia (Murcia 2018)

Emilio Sanchez Chamero is een 17-jarige wereldkampioen bij de jeugd. Een veelbelovende speler. Maar we kenden hem niet. "

Nicolas Trancart : “We hebben een erg solide wedstrijd gespeeld. We hebben heel weinig gemist en het is ons gelukt om efficiënt te zijn op de belangrijke momenten. "

Loïc The Panse : “Ik denk dat we het kunnen beschouwen als een referentiewedstrijd tussen Nico en mij. We waren erg complementair. "

wereld padel tour master barcelona 2020

Speel vaker tegen topspelers

Nicolas Trancart : “De tweede ronde was moeilijker. José Solano Marmolejo en Miguel Benítez Lara waren erg sterk, een beetje harde score omdat we 5 "punto de oro" verloren, maar dat is het spel, ze waren echt sterker, we hoeven ons nergens voor te schamen. "

Loïc The Panse : “Ja luider en op dit niveau speel ik het maar heel af en toe. Maar we gaan een aantal dingen veranderen.

Ik zal profiteren dat Bastien Blanqué en Nicolas Trancart in Madrid zijn om de komende weken te gaan trainen. Train en match op dit niveau. Het is niet eenvoudig. We moeten het ritme vinden. Er is een regelmaat die in Frankrijk niet altijd voorkomt. De bal komt altijd terug. Ik denk dat we in Frankrijk veel ruimte voor verbetering hebben en dat is waar ik naar op zoek ging in Madrid. ”

Punto de oro: voor of tegen?

Loïc The Panse : “We moeten ons aanpassen aan de regels. Maar over een jaar verandert dat niet echt. Zelfs als we allemaal de voorkeur geven aan een klassieke comeback. "

Nicolas Trancart : " Ja, ik ben het ermee eens. Het balanceert genoeg, maar mentaal is het al moeilijk genoeg omdat je echt niet het recht hebt om een ​​punt te geven. Ze zijn allemaal belangrijk. "

Franck Binisti

Franck Binisti ontdekt het padel bij de Pyramid Club in 2009 in de regio Parijs. Sindsdien maakt Padel deel uit van zijn leven. Je ziet hem vaak door Frankrijk reizen door de grote Franse paddle-evenementen te dekken.