Als je onze columns al een tijdje volgt, weet je het waarschijnlijk wel Stéphane Penso, onze officiële tester. Degene die ons onlangs zijn ultieme gids voor het kiezen van een racket aanbood padel”, legt zijn reis met sneeuwschoenen uit padel.

“De fout om een ​​zwaar, head-heavy en stijf racket te kopen”

Na enkele jaren oefenen heb ik mijn voorkeuren perfect kunnen aanpassen en het ideale racket gevonden dat past bij mijn speelstijl en mijn techniek.

Al vroeg maakte ik de fout een zwaar, topzwaar, extreem stijf racket te kopen, wat leidde tot peesontsteking en mij maandenlang beperkte. Vervolgens heb ik gekozen voor een rond glasvezelracket. Ik heb er ongeveer zes maanden mee gespeeld, maar voelde al snel de beperkingen qua kracht.

Ik heb er toen voor gekozen om terug te gaan naar een diamantformaat met een stijve kern, waarbij ik van rechts naar links schakelde. Hoewel ik geen last meer had van de hoofdbalans – integendeel, ik daardoor krachtigere slagen kon maken – kon ik nog steeds niet spelen met een racket met hard rubber en een intolerante sweetspot.

Vind de juiste combinatie

Dus heb ik mijn verwachtingen bijgesteld en de combinatie gevonden die het beste bij mijn huidige behoeften paste: een druppelvormig racket met een rubber met gemiddelde hardheid. Ik heb deze functies een tijdje gebruikt.

Daarom heb ik begin 2023 gekozen voor een stijve kern om mijn algehele niveau te verbeteren. Deze keuze bleek vruchtbaar, want ik merkte dat mijn spel nu nog krachtiger en preciezer is. Dankzij de mogelijkheid om elk seizoen verschillende rackets uit te proberen en mijn technische vooruitgang en het groeiende vertrouwen in mijn slagen, heb ik gemerkt dat ik me nu het beste uitdruk met hardschuim, omdat ik door de jaren heen de vaardigheden heb verworven vaardigheden die nodig zijn om deze rigiditeit optimaal te benutten.

Tegenwoordig zou mijn ideale voorkeur voor een racket als volgt zijn: een ronde vorm, gelakte en gladde gezichten, een stijve kern, een kopgewicht, een verlengd handvat en een gewatteerde polsband.

Xan is een fan van padel. Maar ook rugby! En zijn berichten zijn net zo pittig. Fysieke trainer van meerdere padel, vindt hij atypische posts of behandelt hij actuele onderwerpen. Het geeft je ook enkele tips om je lichaamsbouw voor de padel. Het is duidelijk dat hij zijn aanvallende stijl oplegt zoals op het gebied van padel !